• Vivian

READY FOR TAKE-OFF - VALENCIA


Foodies Have Arrived goes Valencia! Ik ben me al weken aan het voorbereiden op mijn vakantie. En waar kun je nou beter van de zomer genieten dan in Spanje? Binnenkort pak ik het vliegtuig naar het bruisende Valencia en ga ik op zoek naar de leukste culinaire hotspots, wil ik de lekkerste paella proeven en ga ik genieten van een goed boek en lekkere cocktail bij een hippe strandtent.

Voorafgaand aan mijn reis ben ik natuurlijk al even op onderzoek uitgegaan en mijn eerste tips voor een culinaire reis door ‘foodie heaven’ deel ik natuurlijk graag met jou.

Mercado

Je bent eigenlijk niet in Valencia geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan een van de drie grote markten van Valencia: Mercado Central, Mercado de Cólon en Mercado de Ruzafa. Op deze markten kun je terecht voor heerlijke producten, goede wijnen, en lekkere hapjes. Strijk neer bij een van de vele barretjes en proef de echte spaanse specialiteiten.

Horchata

In Valencia drink je horchata, een beroemd melkachtig drankje van aardamandelen, water en suiker. Bezoek Horchatería Santa Catalina, waar ze al meer dan 100 jaar de lekkerste horchata’s maken. Neem er vooral ook een farton bij; een klein gebakje wat speciaal is gemaakt om in je horchata te dopen.

Vamos a la Playa

Valencia staat bekend als ‘Ciudad de las Artes y Ciencias’, oftewel de stad van Kunst en Wetenschap. Naast al het moois wat de stad op cultureel vlak te bieden heeft, kun je natuurlijk ook heerlijk bijkomen aan het strand. Playa La Patacona is wat rustiger en vooral erg populair onder de locals. Strijk neer bij La Más Bonita of Can Luca voor een lekker ontbijtje, lunch of diner. Bestel hier een Agua de Valencia, lekkere paella of een taartje en geniet van het uitzicht op de zee.

Valencia is dé plek voor foodies, dus gelukkiger kun je me de komende weken niet maken. Ik ga lekker genieten van al het moois en lekkers wat Valencia te bieden heeft en binnenkort deel ik natuurlijk mijn reisverslag en de leukste hotspots met jou! Adiós!

#Spanje #Valencia #Hotspot #Travel

61 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived