top of page
  • Vivian

10 X DE LEUKSTE CULINAIRE HOTSPOTS VAN VALENCIA


Vijf dagen naar verrassend Valencia, dat was feest. Ondertussen heb ik mijn koffer alweer uitgepakt en heb ik drie extra rondjes door het park gerend (dat krijg je met al die lekkere hapjes & drankjes), maar een beetje heimwee heb ik wel. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar het Spaanse ritme was eigenlijk wel fijn. Okee, aan die siësta zal ik nooit wennen, maar qua eten hebben ze het daar wel goed bekeken.

De Spanjaarden kennen vijf eetmomenten. Ze beginnen hun dag vaak met een koffie en ‘pan con tomate’ om vervolgens rond half 12 een zoete lekkernij te nuttigen. Tussen 14:00 en 16:00 vind je de Valencianen op een terrasje of in een restaurantje voor een uitgebreide lunch, bijvoorbeeld een heerlijke paella. Rond 18:00 nemen ze vaak nog een zoete traktatie, een horchata of verschillende pintxos, om uiteindelijk rond 21:30 neer te strijken bij een leuk restaurantje voor wat tapas of een kleine maaltijd.

Ben jij net zoals wij gek op lekker eten? En heb jij binnenkort een citytrip gepland naar het prachtige Valencia? Plan dan zeker een bezoekje aan deze leuke plekjes.

1. Dulche de Leche

Kun jij ’s ochtends niet zonder je kop koffie, of heb je aan het eind van de middag zin in een lekker taartje? Dulche de Leche is een super hip koffietentje in de wijk Ruzafa. De counter staat vol met lekkernijen: van carrot cake, oreo muffins en kaneelbroodjes tot verschillende hartige taarten en belegde broodjes. Je kunt hier heel goed terecht voor een lekker tussendoortje of een goede lunch. Maar met taartjes kun je ook prima lunchen toch?? www.pasteleriadulcedeleche.com

2. Sagardi

Als je aan het eind van de middag zin hebt in een klein hapje, ga dan naar Sagardi. Hier drink je een goed glas wijn en eet je de lekkerste pintxos. Bij binnenkomst krijg je een leeg bordje. Vervolgens kun je aan de bar zelf een aantal heerlijke pintxos uitkiezen. Je bewaart de stokjes en deze reken je aan het einde samen met je drankje af. Wij probeerden o.a. de pintxos met gorgonzola, geitenkaas en mascarpone (onze favoriet).

www.gruposagardi.com

3. Lambrusquería

Italiaans eten in Spanje. Ik moest even aan het idee wennen, maar met zo’n gezellig terras en zulke vriendelijke mensen in de bediening moest dit wel goedkomen. Neem het ‘menú de la degustación’, zodat je samen wat hapjes kunt delen. Onze favorieten: de victory salade met geitenkaas, walnoten, banaan, rozijnen en peer, de norcina pasta met champignons, sausijs en truffel, mascarpone met gorgonzola en de tiramisu. www.lambrusqueria.com

4. La Más Bonita

Met een klein strandtentje op het strand (leuk voor een sangria) en een mooie plek aan de boulevard, is dit wel een van mijn favorieten. Alle gerechten worden hier vers bereid en er hangt een hele relaxte sfeer. Voor elk moment van de dag staat er iets lekkers op de kaart. De smoothies zijn top en vallen in de categorie happy & healthy, de salades zien er heerlijk uit en de club sandwich is de lekkerste die ik ooit heb gegeten. www.lamasbonita.es

5. Copenhagen

Wil je hip en wil je vega? Dan is Copenhagen jouw plek. Binnen waan je je heel even in Scandinavië en geniet je van heerlijke croquetas (die met paddenstoelen is geweldig), patatas bravas, quesadillas of een heerlijke pistachesalade. Alleen de garnalen in knoflookolie vond ik persoonlijk wat minder, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt toen de ober met een lekker likeurtje naar buiten kwam. www.grupocopenhagen.com

6. Sorsi e Morsi

Voor de lekkerste pizza en een goed glas prosecco ga je naar Sorsi e Morsi. Bestel vooral de pizza ‘quattro formaggi e tartufo’ en de ‘Vince’ met gorgonzola en serranoham. Zowel de pizza’s als de desserts zijn geweldig, de bediening is ontzettend vriendelijk en het interieur is zo gezellig, dat ik hier elke dag wel zou kunnen eten. www.sorsiemorsi.com

7. Horchatería Santa Catalina

In Valencia drinken ze vaak aan het eind van de middag een horchata, een beroemd melkachtig drankje van aardamandelen, water, suiker, kaneel en limoenrasp. Bezoek Horchatería Santa Catalina, waar ze al meer dan 100 jaar de lekkerste horchata’s maken. Neem er vooral ook een farton bij; een klein gebakje wat speciaal is gemaakt om in je horchata te dopen. Het is wel een erg zoet drankje, dus een klein glaasje volstaat. www.horchateriasantacatalina.com

8. La Pepica

Paella is de trots van de Valencianen. Aangezien de Spanjaarden uitgebreid lunchen, is dit dan ook het perfecte moment om een paella te bestellen. Wij aten een heerlijke Paella aan de boulevard bij La Pepica. Neem een kijkje in de open keuken en zie hoe de paella in grote pannen wordt bereid. Wij kozen voor de vegetarische optie, maar er staat ook een heerlijke paella met kreeft op de kaart. Wat een beleving! www.lapepica.com

9. Mercado de Colón

Voor een lekker hapje & drankje ga je naar Mercado de Colón. Hier strijk je neer bij een van de vele leuke barretjes en drink je een Gin Tonic of Agua de Valencia. Neem er vooral ook een lekker hapje bij. www.mercadocolon.es

10. Gelateria La Romana

Qua Italiaans ijs ben ik altijd erg kieskeurig want: eens een ijsmeisje, altijd een ijsmeisje. Gelateria La Roma mag zeker op mijn lijstje met favorieten, want oh, wat is dit heerlijk. Ik probeerde hier ‘crumbles & pralinato alla mandorla’ en ‘biscotto della nonna’. Subliem! www.gelateriaromana.com

Mocht je binnenkort een tripje naar Valencia hebben gepland, dan mag je deze adresjes zeker niet overslaan.

Bonus tip

Om het je wat makkelijker te maken, heb ik speciaal voor jou een Google Map aangemaakt. Hieronder vind je al mijn tips: leuke restaurantjes in de stad, de beste plekjes voor een goed ontbijt, de leukste tentjes aan het strand, de fijnste B&B's om te slapen en de top restaurantjes voor de beroemde paella. Zet de map in je telefoon en je bent ready to go. Enjoy!

#Valencia #Culinair #Hotspots #Restaurants #MyMaps #X

519 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page