• Vivian

WINE TALK - MENETOU-SALON VAN ISABELLE & PIERRE CLÉMENT


Mijn passie voor wijn begon ooit in Zutphen. In deze prachtige oude Hanzestad ligt namelijk een pareltje: Wijnhandel Schaapveld.

Bij Schaapveld ontdekte ik samen met mijn paps onze passie voor wijn, wat resulteerde in veel gezellige avonden met een goed glas wijn, zowel in de tuin, als voor de open haard. We volgden een wijnopleiding, bezochten wijnproeverijen en gingen samen op zoek naar onze favorieten! Een van die wijnen deel ik vandaag met jullie: Menetou-Salon van Isabelle & Pierre Clément.

Van prachtige Sauvignon Blanc druiven uit de Loire, maken Isabelle en Pierre Clément deze verleidelijke witte Menetou-Salon. Met typische stuivende aroma’s van wit fruit, kruisbessen en citrus (lees sappige grapefruit), krijg je het ultieme Sauvignon Blanc gevoel. De druivenranken staan op een kalkrijke bodem, wat zorgt voor een frisse, droge wijn, die hoog is in mineralen. Deze prachtige aromatische Menetou-Salon met zachte zuren is heerlijk als aperitief, bij een plateau Fruits de Mer (hier mag je Marjolein voor wakker maken), of bij een frisse salade met vis of geitenkaas.

Het in 1560 gebouwde wijngoed - Domaine de Châtenoy - van de familie Clément ligt in Menetou-Salon in het oostelijk deel van de Loire, vlakbij de beroemde streek Sancerre. De familie maakt hier al jaren deze subliem frisse Sauvignon Blanc. Omdat deze wijn op culinair vlak uitstekend kan worden ingezet, is deze topper een favoriet van menig wijnliefhebber.

Haal dus maar gauw de picknickmand van zolder, zorg voor wat lekkere hapjes, rol een kleedje uit in je tuin en zet op de achtergrond mooie Franse chansons aan. Doe je ogen dicht, neem een slokje en waan je even in Frankrijk. Die nazomer mag van mij snel komen en van de hond trouwens ook!

Je kunt deze wijn natuurlijk online bestellen, maar geloof me, een bezoekje aan Schaapveld is de reis naar Zutphen meer dan waard. www.schaapveld.nl

#Wijn #Wine #Schaapveld #Loire #MenetouSalon #FruitsdeMer #Zutphen

75 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived