top of page
  • Vivian

REVIEW - JAMIE'S ITALIAN DEN HAAG


Jamie, you did it again. Ik zie mezelf nog zitten 14 jaar geleden. Met een roze notitieboekje en een vulpen in de aanslag, schrijf ik zo snel als ik kan mee met 'The Naked Chef'. Stap voor stap vertelt Jamie hoe je de enige echte pasta carbonara maakt. Ik ben fan! Vele kookboeken en TV shows later, is Jamie nog steeds een van mijn favorieten chefs. Zijn energie werkt aanstekelijk en hij maakt lekker eten en gezellig koken voor veel mensen toegankelijk. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik hoorde dat Jamie's Italian zou openen op de Grote Marktstraat in Den Haag.

Vlak na de opening schuif ik samen met een van mijn lieve vriendinnetjes aan bij Jamie! We worden hartelijk ontvangen en krijgen een plekje op de eerste verdieping. Na een korte introductie van onze host en de 'special of the day' beginnen we met een glas wijn en een ultiem knoflookbroodje. Genieten!

We werpen een uitgebreide blik op de menu kaart en laten de sfeer van het restaurant even op ons inwerken. Het is er gezellig druk. De leuke details zorgen voor een fijne warme sfeer en het meubilair geeft het pand een toffe industriële look. We hebben uitzicht op de keuken, waar zo te zien de lekkerste pasta's worden gemaakt.

We besluiten twee gerechtjes als voorgerecht te nemen, zodat we later samen nog een pizza kunnen delen. We kiezen voor de 'special of the day' en de truffel risotto.

De pasta met langzaam gegaarde tomaten, verse pesto, basilicum en Parmezaan is heerlijk. De pasta is perfect gekookt en heerlijk zacht, de tomaten zijn lekker zoet en vol van smaak, de pesto heeft een heerlijke bite en is zelfgemaakt, dat proef je! Als ik m'n ogen dicht doe, waan ik mezelf even op een terrasje midden in een oud dorpje in Italië.

Ik droom nog even lekker verder, maar voor die truffel risotto mag je me toch echt weer wakker maken. De truffel risotto smaakt voortreffelijk. De aquerello risottorijst is heerlijk zacht door de boter en Parmezaan en de vers geschaafde zwarte truffel maakt het helemaal af.

Beneden aan de bar worden de lekkerste cocktails gemaakt en ook mijn favoriet staat op de kaart: de Amaretto Sour. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Jamie's Mojito, of een vanille - citroen Martini.

Als we ons blikveld iets verbreden, valt mijn oog op de prachtige tomaten, charcuterie, uien en knoflook, die zorgen voor een warme huiselijke sfeer. Alsof je bij nonna aan tafel zit. Hierachter vandaan toveren ze de lekkerste antipasti en mooiste pizza's. Wij kiezen voor de Julieta: Een pizza met langzaam gegaarde tomaten, basilicum, de beste buffelmozzarella & gerijpte Parmezaan.

Na al dit lekkers werpen we nog een blik op de dessertkaart. Ondanks al het lekkers, slaan we het dessert vanavond over, al had ik best een lekker stukje klassieke tiramisu of een oranje bloesem polenta cake willen proeven hoor.

Eindoordeel: Jamie's Italian is betaalbaar, toegankelijk en gezellig; een plek waar je met vrienden kunt gaan eten om in een ongedwongen setting even gezellig bij te praten. De bediening is enthousiast, heeft goede kennis van de kaart, maar zou af en toe wat meer met de gast mee kunnen denken. Hier en daar zou het ook nog iets natuurlijker kunnen. Het eten is fantastisch, de pasta wordt elke dag vers gemaakt en dat proef je. Er staat genoeg lekkers op de kaart, zowel antipasti om te delen maar ook heerlijke pasta's, salades, grill gerechten en desserts. Ik kom hier zeker nog eens terug.

Jamie's Italian - Grote Marktstraat 17-37, 2511 BH Den Haag - www.jamieoliver.com/italian/netherlands/

#Review #Restaurants #JamieOliver #DenHaag

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page