• Vivian

HAPPY & HEALTHY HOTSPOT - BY LIMA HAARLEM


Waarom ik met alle liefde de trein richting Haarlem pak? Vanwege die leuke boetiekjes, gezellige markten en leuke hotspots natuurlijk. Mijn favoriet op dit moment: By Lima in de Zijlstraat. By Lima is opgericht door Diantha en Bruno en elke dag kun je daar terecht voor de meest lekkere én gezonde gerechten uit eigen keuken. Bij By Lima proberen ze zoveel mogelijk te werken met biologische seizoensproducten en proberen ze geraffineerde suikers en E-nummers het liefst te vermijden. Alles voor een happy & healthy lifestyle natuurlijk.

Ontbijt, lunch, diner Op de kaart vind je bijvoorbeeld heerlijke chocolat-chip pancakes of een kokosyoghurt parfait met tropisch fruit en granola als ontbijt. Voor de lunch kun je kiezen uit versgebakken zuurdesembrood met heerlijke toppings of een lekkere veggie bowl. Vanaf 17:30 kun je hier aanschuiven voor een smaakvolle veggie burger, tortilla wraps met o.a. geroosterde bloemkool, courgetti pasta of een bloemkoolpizza. Dit uiteraard onder het genot van een home made slowjuice of een glas wijn. By Lima is op dit moment echt een van mijn favoriete adresjes in Haarlem. Het interieur oogt ruim, maar toch gezellig en het is er lekker licht. Ik vind het de ideale plek om 's middags even nieuwe ideeën op te doen (een andere werkplek zorgt altijd voor een flinke dosis extra inspiratie), of in het weekend even lekker te lunchen met vrienden.

Bread with Love Mijn favoriet op de kaart is 'Bread with Love' met geitenkaas, basilicum pesto, geroosterde tomaat en gekarameliseerde walnoten. Omdat ik deze al een paar keer heb geproefd, was ik nu wel erg nieuwsgierig naar de vegan versie met pittige zoete aardappel hummus en avocado. En jawel hoor, volgens mij heb ik een nieuwe favoriet. Hij is inderdaad licht pittig en de mango-ananas salsa maak het helemaal af.

Taarten en zoetigheden Mijn gouden regel: Verlaat By Lima nooit, zonder dat je een nieuw lekker taartje hebt geproefd. De vorige keer ging ik voor de ‘ Blue Pistachio’, een heerlijk vegan taartje met blauwe bessen en pistachenoten. Deze keer probeerden we de 'Hello Sunshine' met citroen, gember en chiazaad en een heerlijk stuk versgebakken, warme appeltaart . De ‘Hello Sunshine’ is heerlijk zacht, fris en heeft een licht zuurtje. Perfect voor als je zin hebt in een licht taartje. En ik denk dat ik oprecht nog nooit ergens zulke lekkere appeltaart heb gegeten, al blijft de home made appeltaart van mijn moeder toch favoriet.

By Lima is een super gezellig tentje waar je terecht kunt voor mega lekkere en gezonde producten. Het interieur is leuk, de mensen in de bediening ontzettend vriendelijk en ze hebben gerechtjes om verliefd op te worden. Plan jij binnenkort een tripje naar Haarlem? Loop dan zeker even binnen bij By Lima voor een broodje met liefde, of lekker taartje.

By Lima - Zijlstraat 65, 2011 TL Haarlem - www.by-lima.nl

#HappyHealthy #Restaurant #Ontbijt #Lunch #Diner #Hotspots #Review #Haarlem

29 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived