• Marjolein

FABULOUS FOODIES - JITSKE VAN GOED ETEN


In de serie Fabulous Foodies staan Foodies die wij geweldig vinden centraal. We interviewen ondernemers met een idee, met een droom en met een grote passie voor eten, reizen en genieten.

Deze keer staat Jitske van Goed Eten in Den Haag centraal. Deze zaak aan de Reinkenstraat in Den Haag biedt een snelle maar gezonde maaltijd. Altijd biologisch, vers en betaalbaar eten. Om ter plekke te eten of voor thuis.

Naam: Jitske

Naam bedrijf: Goed eten

Concept: Gezond eten voor iedereen

Locatie: Reinkenstraat, Den Haag

1. Vertel wat is het verhaal achter het concept Goed Eten?

Goed Eten bestaat al drie jaar. Het begon als een ander concept waarbij het meer leek op een traiteur of mini supermarkt. We ontdekten dat er een stijgende vraag was naar gezonde ready-to eat maaltijden. Na een brainstorm van zes maanden en veel testen en proeven, gingen we uiteindelijk in februari 2017 open. Je moet het eigenlijk zien als een gezonde snackbar. Centraal staan altijd de groenten en altijd biologisch. We bieden wel vlees, kaas en andere dierlijke producten maar dat is dan een extra keuze. Daarnaast gebruiken we altijd volkoren producten.

2. Waarom ben je hiermee begonnen?

Er moest een leuk en lekker concept komen om gezond eten toegankelijk en betaalbaar te maken. Daarnaast wist ik eigenlijk al vanaf dat ik 11 jaar oud was dat ik een eigen bedrijf wilde dat met eten te maken had. Het is echt mijn missie om mensen makkelijk gezond te laten eten.

3. Wat is het verhaal achter het succes van Goed Eten?

Het is super gezond maar ook super lekker en ook nog eens betaalbaar concept. Mensen weten gewoon dat ze hun gezonde portie groenten krijgen en ook nog eens lekker eten.

4. Wat eet/ drink je elke dag? Waar kun je niet zonder?

Ik ben gek op de gerechten van Goed Eten. Mijn favoriet is de Chef’s Favourite met: bruine rijst, paprika, courgette, wortel, mais, gemengde bonen, uienpickle, pittige falafel.

5. Wat is je guilty food/ travel pleasure?

Friet!

6. Waar mogen we jouw ‘s nachts voor wakker maken?

Comfort food! Lekker eten waar je het warm van krijgt. Ik ben gek op stoofpotjes of een goede chili.

7. Wat is jouw favoriete hotspot in Nederland?

SET in Den Haag, vlakbij de Grote Markt. Ze hebben er heerlijk Aziatisch eten. Het is vaak nogal moeilijk om zelf een heerlijke soep met noodles te maken, maar daar is die erg lekker.

8. Wat is jouw favoriete hotspot in buitenland?

Mercado Central in Valencia. Ik kook het liefst zelf, ook op vakantie. Mercado Central in Valencia is echt geweldig, alles komt daar samen: bijzondere Spaanse hammen zoals Jambon, speciale kruiden, mooie vis of schaal- en schelpdieren. De verse inktvis vind ik echt geweldig, maar ook maak ik bijvoorbeeld een Paella from scratch.

9. Wat is je mooiste reiservaring?

Mijn reis naar Mozambique. Ik vond het contrast tussen armoede en rijkdom heel bijzonder. Ondanks dat veel mensen erg arm zijn, zijn ze erg gastvrij, oprecht en gelukkig. 10. Waardoor raak jij geïnspireerd? Door mijn collega’s, maar ook de plekken waar ik kom. Overal laat ik me inspireren door mensen, presentatie, menukaarten en verschillende smaken. Ik ben er non-stop mee bezig.

11. Wat is je grootste foodblunder? Een chocoladetaart die meer op een chocolademelk leek.

12. Wat is je droom?

Graag wil ik met ons concept Goed Eten heel Nederland veroveren! Dan wordt mijn missie om mensen makkelijker gezond te laten eten echt bereikt.

13. Wat zit er op vrijdagavond in je wijnglas? Een mooie, volle Spaanse Tempranillo.

14. Heb je nog een boodschap voor onze lezers?

Zonder belerend over te komen: weet wat je eet en ga bewust om met voeding. Zorg voor een gebalanceerde levensstijl en kijk goed wat bepaalde keuzes doen voor het milieu. Het is een super gezond, maar ook een onwijs lekker en betaalbaar concept. Mensen weten gewoon dat ze hun gezonde portie groenten binnenkrijgen en ook nog eens lekker eten.

#DenHaag #HappyHealthy #FabulousFoodies

72 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived