top of page
  • Vivian

5 X CULINAIR GENIETEN IN CASCAIS


Lissabon is hip, hot en happening. En als deze stedentrip nog niet op je lijstje staat, houd dan Foodies Have Arrived in de gaten, want binnenkort vind je hier de leukste hotspots van deze prachtige stad. Maar naast deze heerlijke stad, vind je Cascais, dé kustplaats voor hippe Portugezen. 'Move over' Scheveningen, Saint Tropez, Cannes en Ibiza. Cascais is waar je moet zijn! En wij zouden Foodies Have Arrived niet zijn, als we onze leuke hotspots niet met je zouden delen… Dus boeken maar, dat ticket naar Lissabon. Dan kun je er gelijk een paar dagen Cascais aan vastplakken.

1. The Tasting Room

Na een wandeling door het oude centrum van Cascais strijk je neer bij The Tasting Room voor heerlijke ‘petiscos’ en een goed glas wijn. De ambiance is top, het personeel uiterst vriendelijk en het eten is heerlijk. Proef vooral de Pata Negra Bellota, de Gambas ao alho en sluit af met een heerlijk kaasplankje. www.thetastingroom.pt

2. Dom Diniz

Mijn absolute favoriet. Ik denk oprecht dat ik nog nooit zo’n leuk restaurantje heb gezien. Het is er heel klein, sfeervol en je zit op krukjes aan lage tafeltjes. Hoe later je komt, hoe drukker het is. En mensen staan gerust een uur buiten in de rij om hier een plekje te bemachtigen. Het eten is subliem lekker en wordt bereid door oma. Opa staat samen met zijn kleindochter in de zaak en samen zorgen zij dat je de lekkerste hapjes en wijnen te proeven krijgt. Wij probeerden o.a. de gamba’s, de gevulde paddenstoelen en ceviche. Ik ben hier oprecht drie keer teruggekomen en dat gaat normaal een beetje tegen mijn principes in. Maar dit is echt fantastisch! Vraag opa vooral ook naar zijn passie voor wijn. Hij laat je zijn mooiste aanwinsten zien en vertelt ook wat Portugese wijnen zo bijzonder maakt. Probeer ook zeker de citroencrème als dessert. Heaven!

3. Moules & Gin

Schuin tegenover Dom Diniz zit Moules & Gin. Deze hotspot is de ‘place to be’ als je van mosselen houdt. Je vindt hier verschillende bereidingen van mosselen en natuurlijk drink je hier ook de lekkerste gin. Het personeel is jong en hip en voor mossel liefhebbers zeker een aanrader. Probeer bijvoorbeeld de mediterraanse mosselen, of mosselen met mango, pesto of citroen. www.moules.pt

4. Marisco na Praca

Hier ga je naar toe voor top kwaliteit zeevruchten. Alles is vers en wordt perfect bereid. Dit is echt genieten. Qua vis hebben ze minder keuze, maar de selectie zeevruchten is enorm. Hier kun je terecht voor de lekkerste gamba’s, oesters en inktvis. Must visit als je van zeevruchten houdt dus!

5.Gelados Santini

Eens een ijsmeisje, altijd een ijsmeisje. En hoewel ik nog steeds vind dat ze bij IJssalon Friûl het allerlekkerste ijs hebben, staat deze met stip op nummer twee! Je doet je bestelling bij de kassa, waar je aangeeft hoeveel smaken je wilt proberen. Vervolgens geef je het bonnetje aan een van de charmante heren achter het buffet en zorgen zij voor een heerlijk ijsje. Geniet op het bankje voor de ijssalon, of loop een rondje door het oude centrum. www.santini.pt

Veel plezier in Cascais! En laat mij vooral even weten welke hotspot jouw favoriet is!

#Lissabon #Cascais #Culinair #Hotspots #Stedentrip #X

463 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page