top of page
  • Vivian

HET HAAGSE ALTERNATIEF VOOR KERSTSTOL - HAAGSE POFFÂH


Het is aftellen geblazen, want over precies 16 nachtjes slapen is het Kerstavond. YES! Hier kijk ik dus serieus het hele jaar naar uit. Wel vind ik het altijd bijzonder dat we allemaal zo moeten wennen aan de decembermaand. Waarom hebben we het vaak over de donkere dagen voor Kerstmis? Voor mij zijn dit juist altijd de mooiste dagen van het jaar. Overal kun je genieten van de prachtig versierde en verlichte straten, kantoren, winkels en huizen. Dit is toch veel leuker als het buiten donker is. En dan heb ik het nog niet eens over mensen die een lichtpuntje kunnen zijn in het leven van iemand anders. Kortom, een maand van samen zijn, extra lief zijn voor elkaar en lichtpuntjes delen, om zo de wereld een beetje mooier en positiever te maken. En laten we dit fijne gevoel dan vooral lekker meenemen naar 2018.

Ga jij met kerst voor een gezellig ontbijt? Of ben je uitgenodigd voor een leuke Kerstbrunch bij vrienden of familie en wil je graag iets meenemen? Dan hebben wij een leuk idee, namelijk het Haagse alternatief voor Kerststol: de Haagse Kakker of Haagse Poffâh.

Waar de traditionele Kerststol bekend staat als een luxe krentenbrood met amandelspijs, gaat de Haagse Poffâh nog net een stapje verder. Deze variant van het luxe krentenbrood wordt gevuld met amandelspijs met kaneel, verschillende noten en kruiden. Net even anders en de kaneel zorgt voor een verrassende twist.

De lekkerste Haagse Poffâh koop je bij ’t Bakkertje op de Oude Molstraat 38 in Den Haag. ’t Bakkertje bestaat al sinds 1838 en is daarmee de oudste bakkerij van Den Haag. Het is niet alleen een traditionele broodbakkerij, maar ’t Bakkertje is ook gespecialiseerd in banket, belegde broodjes en Haagse specialiteiten. Mocht je voor Kerst een Haagse Poffâh willen meenemen voor je ouders, schoonouders of iemand die bijzonder voor je is, dan kun je hier vast ook nog andere (Haagse) lekkernijen vinden. En heb je met kerst een lekker dagje voor jezelf gepland, dan verkopen ze hier ook losse punten van de Haagse Poffâh. Je snapt dat ik al even heb voorgeproefd, want waarom zouden we nog 16 dagen wachten met de feeststemming? www.hetbakkertje.nl


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page