• Vivian

WINE TALK - CRÉMENT DE BOURGOGNE


Er ligt altijd een fles Champagne in mijn koelkast. Voor bijzondere momenten, maar ook voor als er iets kleins te vieren valt. Je weet tenslotte maar nooit hoe de dag loopt, dus kun je er maar beter op voorbereid zijn. Maar het nieuwe jaar vraagt om nieuwe tradities. Dus die Champagne, die is morgen op, dat snap je. Dan trek ik met Oud & Nieuw lekker een fles Crément de Bourgogne open.

Nou ben ik zowel team Champagne, als team Prosecco. Maar deze heerlijke Vitteaut-Alberti Crément de Bourgogne Cuvée Lucien Brut staat ook bovenaan mijn verlanglijstje. Deze fantastische kwaliteit bubbels is het Franse alternatief voor Champagne en is heerlijk en verfijnd. Het is een blanc de blancs, dus uitsluitend gemaakt van witte druiven: 80% Chardonnay, 20% Aligoté. Het is een mooie droge Crément met een zachte mousse en tonen van licht wit fruit en amandel. Kortom, de ideale wijn voor een aperitief of om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden.

Maar nog even over het Franse alternatief van Champagne… Die vind je dus o.a. bij Schaapveld voor €14,60. Ik denk dat ik hier in het nieuwe jaar maar een paar flessen van koud leg. Je weet tenslotte nooit wanneer er iets te vieren valt. Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling. Vier het leven! En dat er maar veel kurken mogen ploppen in het nieuwe jaar. Cheers! www.schaapveld.nl

#Bourgogne #CrementdeBourgogne #Frankrijk #Wijn #WineTalk #Champagne

20 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived