• Marjolein

LEKKER LIMBURG IN DE HERFST


Ondanks dat de herfst ons tot nu toe voornamelijk regen heeft gegeven, vind ik dit jaargetijde altijd heerlijk. De geur van de bladeren, de prachtige paddenstoelen en pompoenen in de winkels en de geur van de open haard die weer overal aan gaat. Tijd om eens lekker tegen elkaar aan te knuffelen met een goed glas wijn en iets lekkers op tafel.

Helaas hebben we door de drukte van de verbouwing nu weinig tijd om hier echt lekker van te genieten. Daarom is een weekendje weg eigenlijk de beste uitkomst. Dan zijn we ook niet geneigd thuis van alles te gaan doen en hebben we echt even alle tijd voor elkaar en de kinderen. Lekker wandelen en mooie bladeren en paddenstoelen zoeken, een speeltuin bezoeken en uiteraard genieten van de lokale specialiteiten.

Onze keuze valt dan al snel op Limburg omdat deze regio zo veel te bieden heeft. We zijn al eerder een keer naar Zuid Limburg geweest in de lente. In deze periode genoten wij optimaal van de Limburgse asperges en kruisbessentaart. Verder gingen we wandelen in de buurt van Epen en rustten wij met een lokaal biertje bij bosCafé ‘t Hijgend Hert. De kinderen gingen meerdere malen van de rodelbaan in Valkenburg en wij genoten volop van de lokale biertjes en vooral de wijn.

De kinderen hadden het echter al vaker gehad over Toverland in Sevenum. Het grappige is dat ik vroeger als klein kind altijd in Sevenum stopte op weg naar Sauerland in Duitsland. Nu staat daar een groot attractiepark met een groot overdekt gedeelte en dat is ideaal met dit onstuimige weer. Maar het attractiepark is niet de enige reden om deze keer voor het Noorden van Limburg te kiezen.

Ik wil heel graag weer eens de Hertog Jan brouwerij in Arcen bezoeken. Lekker biertjes proeven en daarnaast vind ik het leuk om de kinderen ook de oorsprong van producten te laten zien. Uiteraard staat op mijn wensenlijstje ook nog wat shoppen in de outlet in Roermond. Aangezien deze locaties wel een beetje uit elkaar liggen, zoeken we een centrale locatie. Om die reden kiezen we om te overnachten in Venlo.

Bij het zoeken van een hotel in Venlo, kijken we vooral of ze familiekamers hebben. Daarnaast vinden we de inrichting, de beoordeling en het feit of ze een restaurant hebben belangrijk. Zo kwamen wij uit bij Hotel Maashof. Er zijn altijd meerdere sites die ik check op zoek naar hotels maar google maps vind ik altijd erg prettig omdat je daar ook vaak direct de beoordelingen kan bekijken. Het boeken doe ik echter bijna altijd rechtstreeks bij de accommodatie.

Uiteraard hebben de kinderen een belangrijke rol in het bepalen van de agenda in een dergelijk weekend. Maar als het aan ons ligt, heeft het culinaire stuk toch de overhand. Dus genieten van Livar vlees, een Limburgse wijn en een lekker stuk taart! Wij kijken er al naar uit.

#Limburg #Overnachten #sponsored #Hotel #Venlo

32 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived