top of page
  • Marjolein

REVIEW - JUIZS DETOX


Na een heerlijke meivakantie in la douce France vol croissants, côte de boeuf, baguettes en plateaux fruits de mer, is het tijd om het roer om te gooien. Geïnspireerd door het boek De Microbioom Oplossing van Robynne Chutkan, zijn we vooral op zoek naar clean eating.

We komen uit bij Juizs cold pressed sappen. Zij bieden detox sapkuren waarbij je zelf de keuze kan maken of je dat de gehele dag doet (All Day) of alleen het ontbijt en lunch vervangt (Till Dinner). Beiden zorgen voor het zogenaamde intermittent fasting. Een periode waarin je je lijf niet belast met het verwerken van voedsel. Een echte reset dus.

Wij gaan voor de Till Dinner vorm omdat we het nog nooit eerder gedaan hebben maar ook omdat we ook graag wat bijbehorende vegetarische gerechten bedenken. De sappen in zeer vrolijk gekleurde flesjes komen diepgevroren binnen. Je kan dan besluiten ze in de diepvries te bewaren (dan blijven ze nog maanden goed) of in de koelkast. Dat laatste betekent dat je binnen 40 dagen de detox afgerond moet hebben.

In de dagen voor de detox, bouw je al af qua 'giftige' voeding. Dus zo veel mogelijk vegetarisch, geen rood vlees, geen koffie en van de wijntjes afblijven!! Dat is echt nog even plannen en ik moet eerlijk zeggen dat ik mij ook niet volledig aan het afbouwschema heb gehouden, maar we gaan vol goede moed van start.

Ik heb de detox gepland op mijn werkdagen. Dan is de verleiding om naar de koelkast te lopen voor mij het kleinst. Dus vind voor jezelf uit wat werkt en plan je Juizs detox goed. Maandag was het dus zo ver na een heerlijk zonnig weekend waarin ik toch een paar wijntjes op had, begon ik toch met een klein schuldgevoel. Op werkdagen eet ik altijd mijn bakje yoghurt met fruit en havermout en ga ik het huis uit met een grote beker kruidenthee. Die thee vervang ik nu voor een gekookt water met citroen en gember. In plaats van direct op mijn werk mijn ontbijt op te peuzelen, wacht ik tot ik echt trek krijg. Het verbaast me dat dat echt een uur à anderhalf uur later is dan gewoonlijk. Rond half 11 trek ik mijn eerste flesje open. Ik ga voor de Liquid Spinach Salad en de smaak is echt goed! Tussendoor neem ik een flesje infused water Cucumber-Basil. Zelf kan je natuurlijk ook koud water met smaakjes maken zodat je wat afwisseling hebt.

Rond een uur of half 1 ga ik voor de tweede Liquid Salad en ik moet zeggen, dan ben ik er ook echt aan toe. Ik ben benieuwd hoe lang ik het nog kan rekken tot mijn derde shake. Ik neem nog een paar grote mokken gekookt water met gember en citroen en dat helpt goed. Mijn laatste Liquid Salad Watermelon neem ik rond een uur of 3. 's Avonds maak ik een heerlijke Pompoensoep. Vol groenten. De rest van het gezin eet er nog een broodje bij met smeersels maar die laat ik makkelijk staan.

Die nacht slaap ik echt goed maar heb wel meer trek in de ochtend. Ik kan vandaag de eerste Liquid Salad dus niet rekken tot half 11 maar neem deze om 10 uur. Ik krijg ook rond een uur of één echt last van hoofdpijn. Dit hoort wel bij de detox maar heb nu wel echt het idee dat ik vacuum trek. Rond een uur of drie neem ik daarom een handje ongebrande ongezouten noten. Die avond wil ik wat meer een bite in mijn eten en kies ik voor zoete aardappel. Ik maak ze op drie verschillende manieren klaar. Ik eet alleen de vegetarische en combineer het met een groene salade. De rest van het gezin eet de zoete aardappel als bijgerecht.

De derde dag gaat al een stuk makkelijker, alsof mijn lijf er nu aan gewend is. Die avond maak ik een grote asperge salade. Niet met ham, ei en mayo wat we normaal doen, maar een Asian Asperge salade met kokos. Echt heerlijk om ook ergens je tanden in te kunnen zetten.

Na drie dagen voel ik mij echt beter. Heb echt het idee dat ik vocht ben kwijt geraakt en ik voel mij gewoon echt gezonder. Het later ontbijten en af en toe een paar dagen het ontbijt en de lunch vervangen met Juizs sappen, blijf ik zeker doen. Alle smaken van de Liquid Salads zijn echt heel goed en daardoor makkelijk vol te houden. Je kijkt echt al uit naar het moment dat je de volgende kan openen. Zeventig procent van de inhoud van het flesje is groenten maar ook gewoon lekker. Het wordt gecombineerd met fruit om het een diepere smaak te geven. Wij zijn absoluut fan van de smaken!

En we hebben super leuk nieuws! Wil jij ook eens de Juizs detox proberen en 's avonds deze heerlijk gerechten maken? Dan kan je nu alle detox sapkuren en every day pakketten van Juizs met 20% korting bestellen. Maak hiervoor gebruik van de code #foodiesa op www.juizs.nl. Laat ons vooral even weten hoe het jou bevalt. En als je nog meer inspiratie wilt voor vegetarische gerechten kijk dan even op onze website op de 'tag vegetarisch'.

#Vegetarisch #detox #Gekregen #Korting #Kortingscode #Review

334 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page