• Marjolein

REVIEW - RESTAURANT ZHENG DEN HAAG


Naar verschillende delen van China reizen in een avond? Restaurant Zheng in Den Haag maakt het mogelijk met een geweldige culinaire China experience. De eigenaren chef Han Ji en zijn vrouw Ting, durfden hun Michelin restaurant HanTing te sluiten en in een nieuw avontuur te springen. Halverwege 2018 openeden zij hun nieuwe restaurant Zheng in hetzelfde pand op de Prinsestraat in Den Haag en laten zij gastronomie, cultuur, gezondheid en kunst samen komen.

Samen met My Happy Kitchen was ik uitgenodigd om het nieuwe menu te komen ervaren. Want het gaat zeker om een echte culinaire ervaring waarin je even wordt meegenomen naar verschillende delen en de verschillende keukens van China. Al je zintuigen worden geprikkeld. De naam Zheng (spreek uit: Tsung) is een verwijzing naar het keizerlijk banket dat de dag na het Chinees jaar werd geserveerd. Dit banket en de bijbehorende rituelen en ceremonies vormden de inspiratiebron voor de kaart van het nieuwe restaurant.

Wanneer we binnenkomen worden we keizerlijk ontvangen door de eigenaren van Zheng en hun medewerkers. In het eerste gedeelte van het oude restaurant bevindt zich nu de bar en dat is een zeer goede aanpassing. Daarna openen letterlijk de deuren naar een nieuwe culinaire wereld. De inrichting met donkerblauw en goud (daar wordt Foodies Have Arrived sowieso blij van) zorgt er direct voor dat je in een totaal andere sfeer terecht wordt ondergedompeld. De reis kan beginnen.

Het menu wordt geserveerd in twaalf zogenoemde chapters en komt met een zeer uitgebreide uitleg via de website. Er wordt per chapter uiteraard verteld wat er wordt gegeten maar ook waar het vandaan komt, welke kooktechnieken worden gebruikt en welke voordelen het heeft voor de gezondheid.

Je hebt de mogelijkheid om alle twaalf chapters te bestellen en voor de ervaring van een compleet keizerlijk banket te gaan (€ 150). Elk chapter bestaat uit meerdere kleine gerechtjes dus je kan je voorstellen dat dit een behoorlijke reis is. Het is echter ook mogelijk om minder chapters te nemen (9 voor €126, 7 chapters voor € 96, 5 voor € 79 en 4 voor € 59). Naast de chapters serveert restaurant Zheng ook de Supreme Collection. Dit zijn iconische gerechten die in verschillende fases aan tafel bereid worden en je deelt met je tafelgenoot. Kijk sowieso van te voren op de website van Zheng aangezien niet elke dag alle gerechten bereid worden.

Het eerste chapter bestaat uit vier heerlijk hapjes, van zalm met mierikswortel tot kwartelei met zeewier en soya mayonaise. Stuk voor stuk echt heerlijk. Het volgende gerecht wordt geserveerd in de vorm van een rijstwijn kalebas en is zwanehalsmossel en scheermesjes. Het is een verworven smaak maar ik ben gek op deze fruits de mer en het is dan ook echt smullen. Het mooie is ook nog eens dat het goed is voor je immuunsysteem en voor je bloeddruk. De link naar de kalebas is omdat de rijstwijn waarin zwanenhalsmossel is gemarineerd vroeger in kalebassen werd vervoerd.

Er is geen enkele gang die uit maar een bord of gerecht bestaat. Daarom is elk chapter weer een ontdekking. Daarnaast wordt elke gang weer gereserveerd met een bijpassende drank en dit is niet altijd wijn of alcohol. Zo werd er bijvoorbeeld een Lapsang Cocktail (cocktail zonder alcohol) gereserveerd bij het gerecht uit de Supreme Collection: de krokante eend met pannenkoekjes. Anne-Marie maakte deze mocktail al een keer voor haar blog.

De andere gerechten uit de Supreme collectie waren de Budai's Bag: een hele poussin kip gevuld met luxe zeevruchten die aan tafel wordt bereid en waar je ook de bouillon van geserveerd krijgt. De andere die we geserveerd kregen was de Auspicious Fire: een hele tandbaars die in de pan en in zijn geheel op tafel wordt gezet. Deze is vooral voor mensen die van pittig houden maar gelukkig zat er voor mij ook een minder pittig gedeelte in de pan.

Het is prachtig elke keer de historische verhalen te horen bij deze prachtige gerechten. Het maakt de smaakervaring nog intenser. Daarnaast is elk chapter een feest voor het oog met de verschillende kleine gerechtjes in traditionele serviezen die weer passen bij het gerecht. Het geel met blauwe servies was absoluut mijn favoriet maar het was elke keer weer een hele ontdekkingstocht. Deze complete ervaring zorgt er voor dat je niet 'even' gaat eten bij Restaurant Zheng maar je een avondvullende ervaring boekt. Eentje die je niet snel zal vergeten.

Restaurant Zheng

Prinsestraat 33, Den Haag

www.restaurantzheng.com

#Invited #China #Chinese #TheHague #DenHaag #Travel #Experience #Uitgenodigd #Michelin #HanTing

134 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived