• Marjolein

REVIEW - RESTAURANT THE IVY LONDEN


Restaurant The Ivy in Notting Hill stond al een tijdje op ons lijstje om naar toe te gaan, maar om een of andere reden kwam het er niet van. Een paar weken geleden mochten we weer wegdromen in The Laslett en werd het eindelijk tijd voor een diner bij The Ivy Kensington Brasserie.

The Ivy Kensington Brasserie is onderdeel van een keten. Het originele restaurant, The Ivy, zit bij Covent Garden en is een echte landmark. De vestiging op Kensington High Street brengt de luxe van de originele Ivy en een relaxte informele sfeer samen. Het doet een beetje denken aan een Parijse Brasserie. De vestigingen zijn vaak aan de buitenkant prachtig gedecoreerd en ook binnen is het geweldig ingericht.

We worden heel hartelijk ontvangen door twee gastvrouwen en naar onze tafel geleid. Het is een feestelijke avond dus starten we met de huiscocktail: The Ivy Royale. Een Kir Royale met rozenlikeur en gin afgetopt met Champagne. Dat was een hele goede keuze en ik zou er zo nog wel een paar op kunnen. We nemen, terwijl we van deze super cocktail genieten, een kijkje op de kaart. Het menu biedt een mix van traditioneel Brits met een vleugje Asian en Frans.

Als er schaaldieren op de kaart staan, hoef ik niet verder te kijken. Daarom bestel ik de Tempura Prawns als voorgerecht. En dat blijkt echt een hele goede keuze te zijn. Ze worden geserveerd met Matcha thee saus en een salade van komkommer, edamame en zoetzuur van mouli. Dit laatste blijkt rettich (lange witte radijs soort) te zijn en het geheel is echt een geweldige combinatie van de crunchy garnalen met de zalvige saus en de zoete garnalen met de pittige en zoetzure salade. Het is echt genieten.

Voor het hoofdgerecht kies ik bijna nog een voorgerecht omdat er zo veel lekkers op staat. Maar ik zie de blackened cod staan. Een stukje kabeljauw gebakken in bananenblad. Ook dat is weer geen foute keuze. De vis is echt perfect op smaak gebracht met de kruiden die de donkere kleur aan de vis geven. Het wordt geserveerd met gegrilde paksoi en radijs. De yuzu mayonaise geeft weer een fijne tegenhanger.

Ik ben echt heel blij met mijn keuzes. Mijn tafelgenote is voor de meer traditionele keuken gegaan met een steak tartare en fish & chips. Deze zijn goed maar niet zo fenomenaal als mijn gerechten. We kiezen er voor om na deze uitgebreide maaltijd geen nagerecht of koffie meer te nemen. We maken nog een lekkere wandeling naar ons hotel The Laslett en geven onze vermoeide voeten de welverdiende rust. Morgen weer een exciting day in London!

Restaurant The Ivy Kensington is een 'all day restaurant' en is open van 8 uur 's ochtends voor ontbijt tot 11.30 uur 's avonds. Alles daar tussen van brunch tot afternoon tea wordt geserveerd. Reserveren is echt een must. Zeker voor het diner maar ook voor de lunch. Wij hebben al vaker voor een volle zaak gestaan. Kijk zeker even naar de website voor de verschillende vestigingen. Zo zitten ze bijvoorbeeld in Soho, King's Road (Chelsea) en in The City.

The Ivy Brasserie Kensington

96, Kensington High Street www.theivykensingtonbrasserie.com

#Londen #London #Review #Restaurant #NottingHill #TheIvy

42 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived