• Vivian

THEATERFESTIVAL DE PARADE


Deze week is het weer feest! Zodra het reizende theaterfestival de Parade is neergestreken in het prachtige Westbroekpark in Den Haag, weet je dat de zomer écht is begonnen. Na een succesvolle week in het Museumpark in Rotterdam, opende de Parade in Den Haag op vrijdag 7 juli weer haar deuren.

Elk jaar strijkt de Parade achtereenvolgens neer in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Gedurende ongeveer 10 dagen kun je in elke stad genieten van bijzondere dans-, mime-, muziek- en theatervoorstellingen, de lekkerste hapjes & drankjes en kun je weer even kind zijn in de Zweefmolen (Zweven is Leven, remember) of een dansje wagen in de Silent Disco. Naast het avondprogramma is er voor de kinderen in de middag ook een uitgebreid programma. Kortom, een uitje voor het hele gezin!

Dit jaar stond er voor mij natuurlijk ook weer een avondje Parade op de planning.

De avond begon goed met een lekker hapje en drankje. Deze avond stond er een leuke voorstelling op het programma: Je veux l’amour van Elle ten Damme. Wauw, wat een show! Ik zag het hele theater genieten van alle prachtige Franse chansons. Een aantal mooie klassiekers van o.a. Edith Piaf en Jacques Brel passeerden de revue, aangevuld met een aantal eigen nummers. Ellen wist het hele publiek enthousiast te maken en het was moeilijk om op je stoel te blijven zitten. Gelukkig mochten we bij het laatste nummer even met de voetjes van de vloer!

Maar wij zouden Foodies Have Arrived niet zijn, als we niet ook even de culinaire tips van de Parade met je delen.

1. Haute Friture

Heb je zin in een lekker desembroodje met aïoli of humus, charcuterie, lekkere calamares of een bijzonder kroketje, schuif dan zeker even aan bij Haute Friture. Ik probeerde hier de heerlijke geitenkaaskroketjes, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een kroket met bospaddenstoelen of Hollandse garnalen.

2. Pimento

Ben je fan van de Mexicaanse keuken, dan is het zeker de moeite waard om hier even in de rij te gaan staan. Ze serveren hier lekkere nachos met guacamole voor bij de borrel, geroosterde maiskolven, taco’s en verschillende burritos. Mijn favoriet: de burrito met kip, kidneybonen en sla. Dit werd geserveerd met een mangochutney en crème fraîche. Smullen!

3. Poffertjes au Gwen Marie

Of ik bewust op de verhoging was gaan staan en poffertjes aan het bakken was op het kindertrapje? Ehm, nee, dat niet. Maar stiekem moest ik wel even terugdenken aan mijn uitstapjes met opa en oma naar de poffertjeskraam. Dat was altijd een groot feest! Daarom staat het poffertjes bakken elk jaar zeker op mijn to-do lijstje voor de Parade. Heel lekker! Veel poedersuiker! Roomboter! Dit heeft verder geen uitleg nodig!

4. Salon du Coupe

Heb je na al dit lekkers nog plek voor een dessert, haal dan zeker even een lekker ijsje bij Salon du Coupe. Ik probeerde o.a. de smaakcombinaties ‘Banana Bahiana’ (banaan, vanille, kokos, kaneel en limoen) en ‘Framboise Extase’ (frambozen, citroen, limoen en sinaasappel). Je kunt hier niet alleen genieten van een lekker ijsje, maar later op de avond komen ook de frozen cocktails tevoorschijn.

5. Borrelen bij…

Naast al het lekkere eten kun je op de Parade ook aanschuiven voor een lekkere cocktail bij Juicy's (de Sangriabar), neerstrijken op het terras bij De Wijnbar, waar Grapedistrict ook dit jaar weer de lekkerste wijnen voor je heeft geselecteerd, of de dag afsluiten met een lekker kopje koffie bij Bocca's.

In Den Haag kun je nog van de Parade genieten tot en met zondag 16 juli. Daarna reist de Parade door naar het Moreelsepark in Utrecht (vrijdag 21 juli tot en met zondag 6 augustus) en naar het Martin Luther Kingpark in Amsterdam (vrijdag 11 augustus tot en met zondag 27 augustus).

Voor meer informatie over het programma, toegangsprijzen en openingstijden, kun je terecht op www.deparade.nl.

#Events #DenHaag

24 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived