• Vivian

PACK YOUR SUITCASE – VALENCIA IS HET HELEMAAL


Buenos días! Gezellig met vriendinnetje J. op vakantie. Dat klinkt als een goed idee! Onder het genot van een goed glas wijn, viel onze keuze al snel op Valencia. Snel geboekt en aftellen maar. Vorige week was het dan eindelijk zover en werd ik vrolijk wakker van mijn wekker die om half 4 (HALF 4!) afliep. De pret begon al in de auto onderweg naar het vliegveld, want deze twee blije chicas konden natuurlijk niet wachten om richting de ‘Ciudad de las Artes y Ciencias’, oftewel de stad van Kunst en Wetenschap te vertrekken.

Ruzafa & Ciutat Vella

Bij aankomst in Valencia worden we al gelijk verrast door de zomerse temperaturen. We pakken de metro richting het centrum (met lijn 3 of 5 ben je binnen 25 minuutjes op Xàtiva) en lopen vervolgens richting onze B&B. Bij binnenkomst worden we warm ontvangen met een kop koffie & thee en vervolgens krijgen we een aantal leuke tips van de locals. Nadat we ons hebben omgekleed, gaan we op pad in onze eigen wijk Ruzafa. We bezoeken Mercado de Ruzafa en in de verschillende straatjes vinden we leuke restaurantjes, barretjes en boetiekjes. Uiteindelijk strijken we neer op het terras bij Dulce de Leche voor een lekker taartje.

Omdat we zo vroeg zijn aangekomen en dus nog de hele middag hebben, besluiten we door te lopen naar Ciutat Vella. Het oude centrum is prachtig. Smalle straatjes leiden ons langs leuke winkeltjes en restaurantjes en brengen ons op leuke pleintjes. We ontdekken de hippe wijk El Carmen, maar omdat het hier ’s avonds pas echt tot leven komt, is het er nog vrij rustig. We strijken neer op een leuk terras en bestellen een Agua de Valencia. Na onze tour door het centrum hebben we best wel trek gekregen, dus we lopen binnen bij Sagardi voor lekkere pintxos. We struinen nog wat door de leuke straatjes en keren dan terug naar onze B&B om ons even op te frissen. Het is ondertussen half 9 en we nemen plaats bij Lambrusquería en gaan voor het ‘menu de la degustación’, zodat we samen wat hapjes kunnen delen. Onder het genot van een flesje wijn genieten we nog even na en keren vervolgens terug naar onze B&B voor een schoonheidsslaapje.

Hello Sunshine

Rise & Shine! We beginnen de dag met een heerlijk ontbijtje (verse jus d’orange, fruit, yoghurt met muesli, een eitje, toast met kaas en jambon en ‘pan con tomate’). Met onze strandtas om de schouder en onze zonnebril op onze neus, vertrekken we richting het strand. We pakken bus 20, richting Playa de la Patacona. We rollen onze handdoek uit tussen de locals en bladeren wat in ons favoriete magazine. Na een verfrissende duik in de zee (dat was lang geleden), lopen we richting La Más Bonita voor een heerlijke lunch. We genieten hier even van de schaduw en keren aan het eind van de middag terug naar het strand, waar we niet veel later een glas sangria bestellen. De avond sluiten we af bij Copenhagen in Ruzafa.

Bicicleta

Wat is er nou leuker dan per fiets een stad te ontdekken? Gelukkig fietsen de Valencianen ook graag, dus wij besluiten een fiets te huren en de stad verder per fiets te verkennen. Vanuit de wijk Ruzafa fietsen wij door het stadspark Jardí del Túria richting Palau de les Arts Reina Sofia, L’Hemisfèric en Museo de las Ciencias. We genieten hier even van de prachtige architectuur en fietsen verder richting het strand. Na een drankje aan zee, nemen we plaats bij La Pepica aan de boulevard voor een heerlijke Spaanse paella. Aan het eind van de middag fietsen we terug richting het oude centrum en drinken we een horchata. Erg lekker, maar heel zoet. We winkelen nog even en bezoeken vervolgens Mercat de Colón. In deze overdekte markthal vind je leuke barretjes. Wij hebben zin in Gin Tonic, dus we strijken neer bij een gezellig tentje. ’s Avonds genieten we van een heerlijke pizza en glas processo bij Sorsi e Morsi.

Vamos A La Playa

Op vrijdag ontdekken we een mooi plekje aan het strand: Marina Beach Club. Een super-de-luxe strandtent, met heerlijke bedjes én een infinity pool. We moeten er even over nadenken, maar besluiten toch voor zaterdag een plekje te reserveren. Om 11 uur zijn we binnen, rollen onze handdoek uit en nemen een eerste duik in het zwembad. De rest van de dag genieten we van een goed boek, een flinke stapel tijdschriften, een lekkere lunch en een goed glas rosé. Wanneer mogen we weer? We sluiten de dag af met een heerlijk Italiaans ijsje.

Home Sweet Home

Na een heerlijk ontbijt besluiten we onze koffers te laten staan bij onze B&B. We lopen nog even het oude centrum in en vinden dat het vervolgens tijd is voor een hapje en drankje. En wel bij het super gezellige Mercado Colón. Ja, er waren lekkere hapjes en ja, er was Agua de Valencia. Na een klein avontuur met de metrokaartjes (je kan ze dus niet altijd opladen, ook al zeggen de locals van wel), vertrokken we richting het vliegveld. In het vliegtuig wisselden we nog even ervaringen uit met andere Nederlanders en toen was onze vakantie toch echt voorbij.

Maar je snapt het. Er is nog genoeg te vertellen. Binnenkort vind je hier de leukste adresjes voor een hapje en drankje in Valencia en vertel ik je meer over onze super leuke B&B. Stay tuned! Adiós Amigos!

#Travel #Diary #Valencia

60 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived