top of page
  • Marjolein

REVIEW - CAFE DE FLORÈZ


Ik vind het altijd heerlijk als je dichtbij huis toch even compleet op een andere plek waant. Cafe de Florèz is zo'n plek. Midden in het Hofkwartier in Den Haag waan je je even in Parijs of een andere Franse stad. Een prachtige bistro waar je kan genieten van kleine gerechtjes om te delen.

Laatst waren manlief en ik even een dagje samen in de stad, gewoon omdat het kon. Winkelen is niet heel veel van gekomen maar we hebben wel heerlijk door het Hofkwartier gewandeld. Hier zijn zo veel leuke winkeltjes en restaurants te vinden. In de Foodbloggerstour 2019 deden we zelfs drie adressen in deze buurt aan. Uiteraard wordt er tijdens zo'n dagje uitgebreid geluncht. Bij Cafe de Florèz voelden we ons direct helemaal thuis.

We hadden iets te vieren dus startten direct met een heerlijke cava. De huiswijnen van Cafe de Florèz zijn overigens zowel in de categorie 'rood' als 'wit'  in de prijzen gevallen bij Nationale Huiswijncompetitie. De wijnen komen van de Haagse wijnhandelaar Marius Jouw Wijnvriend in het Zeeheldenkwartier.

Een keuze van de kaart maken, is echt niet te doen voor ons want wij vinden alles lekker. Uiteindelijk kies ik voor de Crabe Royal en daar had ik geen spijt van. Het brood had van mij nog iets Franser gemogen maar het was al met al heerlijk. Verder kiezen we voor de scholfilet met zeekraal en beurre blanc en een steak Bearnaise. We twijfelen tussen een dessert of koffie maar op dat moment worden naast ons de slakken geserveerd. Dat ruikt zo lekker dat ik in plaats van een dessert de escargots neem. Die waren echt op en top Frans. Aan de andere kant van de tafel krijg ik geluiden over de beste Pain Perdu ooit. Dat moet ik natuurlijk proeven en ik kan dit met volle mond (hihi) beamen.

Wat een aanwinst dit stukje Parijs in Den Haag. Terugkomen gaan we zeker doen, ook voor het diner. Binnenkort breidt Cafe de Florèz overigens uit. In het pand naast hen, zijn ze op dit moment druk bezig met een verbouwing. Hier komt dat restaurant The Lobby met een loungegedeelte en bar. Wij zijn heel benieuwd.

Cafe de Florèz is geopend voor de lunch van 12 tot 16 uur en voor het diner van 17.30 tot 21.00.

Cafe de Florèz

Annastraat 17

Den Haag

070 - 743 0760

www.cafedeflorez.nl

#Review #Restaurant #DenHaag #TheHague #Hofkwartier #Hotspot

302 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page