• Vivian

REVIEW - TONY’S CHOCOLONELY LIMITED EDITIONS 2017


Holy Chocolonely. De afgelopen weken was het weer aftellen geblazen, want Tony’s Chocolonely presenteerde begin september de Limited Editions van 2017. In de dagen voorafgaand aan de lancering genoten wij nog van de andere lekkere smaken, droomden we over chocolade en hielden we social media nauwlettend in de gaten. Wat zou vandaag de hint zijn (een pannetje, ijshoorntje en boterham?)... Dit beloofde veel goeds.

Je moet weten, Tony’s is een van onze favorieten op de redactie. Alle smaken hebben we al voorbij zien komen en er verdwijnt regelmatig een reep in ons buikje. De favoriet van Marjolein is Melk, Karamel, Zeezout en Vivian is helemaal gek op Tony’s Melk, Popcorn, Discodip. Laat dat feestje maar beginnen!

Het duurde even voordat we de nieuwe smaken konden proeven. De postbode deed er namelijk nogal lang over (zou hij zelf ook de ultieme smaaktest hebben gedaan?), maar gisteren kwamen dan eindelijk de nieuwe Limited Editions binnen. Precies op tijd voor Internationale Chocolade Dag! En dus was het tijd voor de grote test.

Dit jaar zet Tony's drie Limited Editions op de menukaart, geïnspireerd op een driegangendiner. Dus pak je bordje en bestek er maar bij (grapje), want dit wil je proeven! Tijdens onze brainstormsessie, onder het genot van een grote pot thee, scheuren we voorzichtig de eerste reep open…

Donkere melk 42% Rogge Zeezout

Happy & Healthy. Donkere melkchocolade met knapperige rogge en zeezout. Zou een van onze oranje favorieten van de troon worden gestoten?

Wij zijn mega blij met deze volwassen versie van Tony's Melk, Karamel, Zeezout. De rogge zorgt voor een lekkere crunchy bite en de pure smaak wordt nog intenser door het lekkere kleine bittertje van de rogge.

Melk 32% Stoofpeer

Klinkt als de perfecte smaak voor komend seizoen. Kruip lekker voor de open haard, met een kopje thee, of een glaasje rood…en een reep Tony's. Een heerlijke combinatie van zoet-kruidige stoofperen met romige melkchocolade.

Joehoe, wij zitten nog steeds voor de open haard en dromen lekker verder op de bank met deze topper van Tony's. Deze romige reep smaakt naar de herfst, heeft een licht zoetje, maar ook een licht zuurtje. Verrassend lekker en fris!

Wit 28% Stracciatella

Zou dit een winnaar worden? Eens een ijsmeisje, altijd een ijsmeisje, zou Vivian zeggen. Een combinatie van witte chocolade, met stukjes pure Tony’s en een schep cacao nibs. Net een stracciatella ijsje…

Nou, hier lusten we wel een bolletje van op ons hoorntje. Lekker! Ondanks dat het een witte Limited Edition is, is de reep niet heel zoet. De cacao nibs zorgen voor een lekker bittertje en een fijne nootachtige smaak. De romige witte chocolade met cacao nibs en stukjes pure Tony's vormen dan ook de perfecte combinatie voor een grand dessert.

De smaakmakers van Tony's hebben dit jaar weer echt hun best gedaan. Alle Limited Editions 2017 hebben een lekkere chrunch en bite. De smaken zijn mooi en verfijnd, niet te zoet en mooi in balans. Zo lekker, dat we eigenlijk niet kunnen kiezen. Wil je het echt weten....? Dan gaan we toch voor 'Donkere melk 42% Rogge Zeezout'. Al zijn dit alle drie echte Tony's toppers!

En waar koop je deze toppers?

De Limited Editions 2017 zijn verkrijgbaar bij o.a. Marqt, Wereldwinkels WAAR, de Bijenkorf, Jamin en de kleinere cadeau- en delicatessenwinkels. Natuurlijk kun je ze ook gewoon lekker in de Tony's store bestellen. www.tonyschocolonely.com

Meer Tony's?

Wil jij meer weten over Tony's Chocolonely en Tony's route naar 100% slaafvrije chocolade, neem dan een kijkje op hun nieuwe website. Hier kun je meer informatie vinden en kijken hoe jij kunt bijdragen aan hun missie: 100% slaafvrij de norm in chocolade.

#Review #TonysChocolonely #Chocolade #Gekregen

180 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived