• Vivian

RECEPT - CITROENPASTA MET KABELJAUW


Een gezellig terrasje, een glas Aperol Spritz, een paar naturel chipjes, goed gezelschap en uitzicht op prachtig klein kerkje aan de ene kant en een prachtig glooiend landschap aan de andere kant. Er spelen kinderen bij de fontein en er staat een rij bij de beroemdste gelateria van de streek. Ik bestel nog een glas Prosecco en begeef me vervolgens naar de lokale winkel voor wat verse producten. Dit is ‘La Dolce Vita’.

‘Vivian, wat eten we vanavond?’ Ik schrik op en kijk m’n moeder aan. ‘Italiaans, want we kunnen vanavond nog gezellig buiten eten.’ Niet veel later spring ik op mijn fiets voor mijn zaterdaginkopen op de markt. Na een korte tussenstop bij de supermarkt, kom ik thuis met een tas vol met lekkers: wijn, verse vis, citroenen, pasta en wat lekkers voor bij de borrel. Dat belooft wat voor vanavond. Als jij nou ook even deze ingrediënten in huis haalt, dan begeleid ik je door het proces. Ready, Steady, Cook!

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • Klontje boter

 • 1 kleine ui (gesnipperd)

 • 200 g kabeljauwfilet

 • 250 gram pappardelle

 • 100 ml witte wijn

 • 150 ml visbouillon (van tablet)

 • 100 ml kookroom light

 • 2 citroenen (schoongeboend)

 • Versgemalen peper

How to

 • Voeg een halve tablet visbouillon toe aan 150 ml kokend water.

 • Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui 5 minuten.

 • Voeg vervolgens 50 ml witte wijn, 100 ml visbouillon en de kookroom toe. Rasp de citroen en voeg dit samen met een halve uitgeperste citroen toe aan de roomsaus. Laat de saus ongeveer 15 minuten inkoken (deksel van de pan).

 • Pak een pan voor de pasta en kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een klein scheutje olijfolie toe, dan blijft de pasta mooi soepel.

 • Pak een andere pan en voeg 50 ml wijn, 50 ml visbouillon de andere halve uitgeperste citroen toe. Breng het mengsel aan de kook en voeg vervolgens voorzichtig de kabeljauw toe. Pocheer de vis in ongeveer 5-7 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).

 • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus. Draai het vuur uit en roer de pasta voorzichtig door de saus. Voeg flink wat peper toe.

 • Verdeel vervolgens de pasta over 2 borden en leg de kabeljauw er voorzichtig op. Garneer met drie halve plakjes citroen per bord.

Deze citroenpasta met kabeljauw is een grote favoriet en erg geschikt voor een etentje met vrienden, of misschien zelfs wel voor een leuke date! Combineer de pasta met een mooie wijn en geniet van een gezellige avond.

#Recept #Recipe #Citroen #Pasta #Vis #Kabeljauw

51 keer bekeken
STAY UP TO DATE
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived