• Marjolein

10 X DE LEUKSTE CULINAIRE HOTSPOTS VAN LONDEN


Waar deze stad vroeger verre van bekend stond om zijn culinaire uitspattingen, gebeurt er het laatste decennia echt van alles in deze wereldstad. Pop up restaurants, street food, nieuwe buurten, coole concepten en nieuwe markten. Wij worden er blij van en we krijgen er vooral erg veel inspiratie van. Snel weer naar Londen dus.

Wist je trouwens dat we tegenwoordig rechtstreeks met de Eurostar naar Londen kunnen reizen? Binnen 4 uur vanaf Amsterdam en 3 uur en 15 minuten vanaf Rotterdam CS. Geen lange securitychecks en bovenal...geen turbulentie.

https://www.eurostar.com/nl-nl/?

1. Milk Train

Deze piepkleine ijszaak zit in een van de straten richting Covent Garden en herken je aan de mega rijen die er staan. Hier kan je namelijk overheerlijke softijsjes halen met suikerspin en diverse toppings. Er zijn 3 soorten softijs waar je uit kan kiezen en diverse toppings. Wij hebben maar liefst 3 kwartier (!) in de rij gestaan, maar we kregen onze beloning: een softijsje omgeven met suikerspin en afgetopt met popcorn en salted caramel chunks…mjammmmmm! https://www.facebook.com/milktraincafe

2. The Distillery

In London hoor je toch echt en Gin Tonic te drinken. Als echte G&T lover werd ik helemaal enthousiast van The Distillery in Notting Hill. Je kan zelfs slapen in een van de drie hotelkamers maar overnacht je hier niet, dan kan je ook terecht in de bar of het restaurant van The Distillery. Niet zo handig als je geen keuzes kan maken, want ze hebben hier wel 100 verschillende soorten. http://www.the-distillery.london

3. Polpo

Omdat Polpo een keten is van zes restaurants klinkt het misschien niet heel erg hot & happening, maar het is wat ons betreft zeker een aanrader. Je bestelt hier allemaal kleine gerechtjes met een Italiaanse twist. Wij vonden het zo lekker dat we zelfs nog een tweede keer bestelden. De favorieten? Baby octopus, de gehaktballetjes, zucchini salade en de fritto misto. En vergeet de chocolade salami niet als je nog een kop koffie neemt!

http://polpo.co.uk

4. Fabrique

Notting Hill heeft een nieuwe Zweedse bakkerij. Ook hier moet je rekening ’s ochtends rekening houden met rijen. Want ondanks dat brood niets bijzonders is, zorgt die Zweedse liefde die ze erin stoppen blijkbaar toch voor bijzonder zuurdesembrood. En wellicht helpt het dat ze het bakken in een steenoven. http://fabrique.co.uk

5. The Laslett

Dit geweldige hotel is vlakbij Notting Hill gate. Met een paar van onze favorieten zoals The Distillery, Polpo en Fabrique om de hoek, ligt het hotel op een top locatie. Maar het is niet alleen maar location, location, location. De geweldige inrichting, de persoonlijke sfeer en aandacht en de aandacht voor detail maken dit hotel echt een favoriet! Lees ook onze review van dit superduper hotel! http://www.living-rooms.co.uk/hotel/the-laslett

6. Shoreditch

Bezoek zeker deze upcoming wijk! Niet zo gepolijst als Notting Hill en een beetje rough around the edges maar absoluut happening! Bekijk de vele mooie muurschilderingen, bezoek de vele foodmarkten en fijne restaurants. Bezoek zeker Brick Lane waar je diverse markten kan vinden in de Old Truman Brewery. Onze favoriet was Red Churchstreet met leuke winkels en restaurants zoals Albion. Bezoek ook zeker Barbour & Parler, een combinatie van verschillende zaken waar accessible beauty en Shoreditch cool wordt gecombineerd. Wij werden er blij van!

7. Elliot's Café

Als echte foodie kan je niet naar London zonder naar Borough Market te gaan. Wij gaan bij voorkeur op donderdag omdat het dan nog relatief rustig is. Lunchen kan je hier perfect. Onze favoriet is Elliot’s. De kaart wisselt regelmatig en ze koken echt met het seizoen mee. Wij kijken altijd eerst even rustig om ons heen om te kijken wat er voorbij komt en bestellen wat we er lekker uit vinden zien. Zo aten wij er Pig's Head met tartaarsaus. Klinkt gek maar was vooral erg lekker. En deze Crispy Pork Salad was echt amazing! http://www.elliotscafe.com

8. La Fromagerie

Ondanks dat deze zaak er al vrij lang zit en ik er al tig keer ben geweest, blijft het een favoriet. In een zijstraatje van Marylebone High Street (sowieso doen als je leuk wilt winkelen) zit La Fromagerie. Het is niet alleen een prachtige kaaswinkel waar ze ook nog eens lekkere chutneys, groenten en prachtig borden verkopen, je kan er ook geweldig lunchen. Uiteraard wordt er een kaasplank besteld maar bestel in ieder geval de kaasfondue. Deze is echt divine! Geen tijd voor lunch, loop dan sowieso even binnen om de lekkere dingen in de winkel te bekijken. https://www.lafromagerie.co.uk

9. Barrafina

Trek in Spaanse tapas maar dan op een hoog niveau? Ga dan naar een van de drie vestigingen van Barrafina. Er is geen menukaart maar de specials van de dag worden voor je ogen aan de bar bereid. Op en top vers! http://www.barrafina.co.uk

10. Dishoom

London en Indian Food zijn sterk met elkaar verbonden. Maar om nou de eerste de beste curry op de hoek te nemen, is niet ons ding. Wij waren zeer verrast van de combinaties die in dit restaurant worden gemaakt. Wat dacht je van een Indian breakfast met Naan roll met Shropshire pork sausage? http://www.dishoom.com

#London #Londen #Hotspots #Eurostar #Culinair #Restaurants #Review #X

1,222 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived