• Vivian

10 X DE LEUKSTE CULINAIRE HOTSPOTS VAN KOPENHAGEN


Kopenhagen is mijn lievelings stad. Niet alleen bruist het er van de hippe mensen, prachtige winkels en fijne restaurants, maar daarnaast behoren de knappe Denen ook nog eens tot de gelukkigste mensen van de wereld (Hygge remember). Kopenhagen is hip, hot en happening. Dat was het een paar jaar geleden al, toen ik het geluk had om voor ruim een half jaar in deze prachtige stad te studeren, maar nog steeds kom ik hier regelmatig terug. Al is het alleen maar vanwege die goddelijke ‘kanelsnegle’ en de talloze gekleurde huisjes. Dus heb je nog geen plannen voor de volgende zomervakantie? Of wil je er eind oktober een weekend tussenuit (aanrader)? Waar ga je dan naartoe? Ik neem je mee naar de leukste plekjes in Kopenhagen.

1. Sankt Peders Bagari

Midden in het oude centrum vind je de oudste bakker van Kopenhagen, Sankt Peders Bagari. Waar ze in Parijs bekend staan om de croissants en in Lissabon om hun Pasteis de Belem, staan ze in Denemarken bekend om de beroemde ‘kanelsnegle’. Om je hygge gevoel compleet te maken, haal je eerst een koffie to go bij een van de vele koffiezaakjes en loop je daarna langs deze leuke bakkerij. Neem gelijk maar een aantal ‘kanelsnegle’ mee, want geloof me, ’s avonds bij een kop thee is dit ook erg lekker! Sankt Peders Bagari - Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K

2. Illum & Magasin

Naast alle prachtige kleine boetiekjes en prachtige designwinkels, kun je heerlijk ronddwalen in de twee mooiste en grootste warenhuizen van de stad. Illum heeft daarnaast ook een fijne bakkerij, waar je tussen de middag een hartige snack kan scoren. Voor een gezond sapje of een lekkere koffie stop je even bij Joe & The Juice in Magasin. Magasin - Kongens Nytorv 13, 1095 Kopenhagen & Illum - Østergade 52, 1100 København K

3. Illums Bolighus

Zeg je Deens design, dan zeg je Illums Bolighus. Als onderdeel van de Georg Hensen keten voor Koninklijk winkelen, is een bezoek aan deze winkel echt een must. Naast de nodige interieurinspiratie, kun je hier ook terecht voor cadeaus, handwerk, tof servies en moderne keukenspullen (yes, I like). Ben je nog op zoek naar een cadeau voor die ene stijlvolle vriend/vriendin, of wil je met kerst een traditioneel Deens accessoire meenemen? Breng dan zeker even een bezoekje aan Illums Bolighus. Illums Bolighus - Amagertorv 10, 1160 København K

4. Royal Smushi Café

In Kopenhagen kun je veel plekken vinden, waar je de Deense versie van een belegde boterham kan vinden, ‘smørrebrød’. Bij Royal Smushi Café hebben ze ‘smørrebrød’ omgedoopt tot Smushi (een mini variant van de beroemde sandwich). Daarnaast kun je hier terecht voor de aller, allerlekkerste carrot cake ooit. Toen ik een paar jaar geleden speciaal terugkwam, stond deze helaas die dag niet op het menu. De appel-rabarbertaart maakte dit meer dan goed. Tip: Bij mooi weer eet je een heerlijk taartje op de gezellige binnenplaats. Royal Smushi Café - Amagertorv 6, 1160 København K

5. Cafe Norden

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de winkelstraat van Kopenhagen, de Strøget, geniet dan bij Café Norden van een heerlijke brunch tussen de locals, of sluit later op de dag aan voor een aangeklede borrel en diner. Je kunt kiezen uit verschillende sandwiches, taartjes en heerlijke soepen, salades, pasta’s en burgers. Café Norden - Østergade 61, 1100 København K

6. Kødbyens Mad & Marked

Net te laat, maar deze mag zeker niet ontbreken in het lijstje. Van begin april tot eind september kun je in het Meatpacking District in de hippe wijk Vesterbro als foodie je hart ophalen. Elke zaterdag en zondag vind je hier verschillende kraampjes waar je lekkere producten kunt halen. Daarnaast kun je aan een van de lange tafels heerlijk genieten van het zonnetje, onder het genot van een hapje en drankje. Kødbyens Mad & Marked - Flæsketorvet, 1711 København K

7. Naturbageriet

De Naturbageriet op de Frederiksborggade heeft een heel groot assortiment glutenvrij brood. Daarnaast kun je je ook als vegan vergapen aan een overheerlijke ‘kanelsnegle’, of een lekker taartje. Frederiksborggade 29, 1360 København K

8. Nyhavn

Nyhavn is leuk. Je vindt er een combinatie van jong & oud, kunst & cultuur en eten & drinken. Strijk neer op een gezellig terrasje, geniet van de bootjes in de haven, werp een blik op alle prachtige gekleurde huisjes en kom even lekker tot rust. Nyhavn - København K

9. Huks Fluks

Bij Huks Fluks geniet je tot laat in de avond van de zon op het terras. Bestel in de middag een snelle lunch of geniet ’s avonds van de Zuid-Europeaanse keuken onder het genot van een heerlijk glas wijn, of een lekker biertje. De paddenstoelen risotto met manchego is een aanrader, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor mosselen of steak tartaar met frietjes. Huks Fluks - Gråbrødretorv 8, 1154 København K

10. Dessertdragens Værksted

Verblij je wat langer in Kopenhagen en heb je iets te vieren? Dan is er maar één plek waar je moet zijn. Het assortiment in de winkel verandert regelmatig, maar bestaat altijd uit de meest prachtige taarten, schattige petit-fours en de allerlekkerste koekjes. Het winkeltje zit een beetje verstopt, maar eenmaal binnen sta je midden in de keuken. ‘This is where de magic happens’. Ondanks dat de dames zelf druk bezig zijn in de keuken, nemen ze toch altijd de tijd om je even iets lekkers te laten proeven. Dessertdragens Værksted - Sankt Peders Stræde 26, 1453 København K

En als je toch naar Kopenhagen gaat, neem je dan een ‘kanelsnegle’ voor me mee? Mange tak!

#CityTrip #Kopenhagen #Travel #Copenhagen #Hotspots #X

134 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived