• Vivian

WINE TALK – BOURGOGNE ROUGE LUCIEN LE MOINE


It’s wine ‘o clock. Het weekend staat weer voor de deur en aangezien de herfst nu echt zijn intrede heeft gedaan, is het natuurlijk leuk om je wijnkeuze hier op aan te passen. Ik dook dus even mijn wijnkast in en ging voor je op zoek.

Kijk, zet een goede fles Pinot Noir voor mijn neus en ik ben al snel gelukkig. Combineer dit met een Frans stokbrood, een selectie Franse kazen en goed gezelschap en mijn avond kan niet meer stuk.

Deze Bourgogne Rouge (2013) is heerlijk voor de eerste herfstdagen. Van prachtige Pinot Noir druiven maakt wijnhuis Lucien Le Moine deze heerlijke Bourgogne. Met typische aroma’s van rood fruit gecombineerd met vegetale tonen, is dit een perfecte wijn voor bij zachte kazen of lichte vleesgerechten. 100% Séguin-Moreau vaten worden gebruikt om de wijn te laten rijpen, omdat dit de fruitigheid en finesse niet aantast. Deze prachtige fruitige Bourgogne is complex, maar toch toegankelijk en heerlijk zacht en fris. Je kunt dan ook zeker genieten van een glas prachtige Bourgogne rouge op de bank voor de open haard.

Lucien Le Moine - Beaune - is opgericht in 1999 door Mounir en Rotem. Ze kwamen naar de Bourgogne streek voor Pinot Noir en Chardonnay, maar werden verliefd op de Côte d’Or, de wijnen, de cultuur en de mensen. Samen produceren ze prachtige Grand Crus en Premier Crus in de Côte d’Or. Uniek aan dit wijnhuis is dat ze zowel hun witte als rode wijnen batonneren. Dit gebeurt handmatig en drie tot vier keer per maand. Batonneren (rond husselen) houdt het bezinksel van gistcellen na alcoholische gisting in contact met de wijn. Zo krijgen de wijnen een mooier, ronder en romiger mondgevoel. Toch kijken ze elk jaar naar de oogst om te zien wat de wijn nodig heeft. Zo is er in 2004 bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van batonnage. Lucien Le Moine raadt wel aan om deze wijn te decanteren voor gebruik, zodat de koolzuur verdwijnt, die na het bottelen achterblijft. Zo kun je er extra van genieten.

Jaargang 2013 is moeilijk verkrijgbaar, maar met een beetje zoeken kun je van dit wijnhuis zowel een prachtige Chandonnay als Pinot Noir vinden.

#Wine #Wijn #PinotNoir #Bourgogne #LucienLeMoine

30 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived