• Vivian

REVIEW - RESTAURANT DEKXELS


De Denneweg in Den Haag staat op mijn lijst met favorieten. De combinatie van leuke winkels, gezellige kroegen en goede restaurants, zorgt voor een gezellige sfeer. Midden op de Denneweg vind je restaurant Dekxels, nog zo’n favoriet van mij. Bij Dekxels komen de Mediterraanse keuken en de Aziatische keuken samen in kleine gerechtjes. Een paar weken geleden was het tijd voor wijn en lekker eten, dus boekten een vriendin en ik een tafel bij Dekxels.

Ik ben verliefd op het interieur van Dekxels. Voor in de zaak kun je plaatsnemen aan kleine tafeltjes en in het midden zorgen hoge tafels met mooie krukken voor een speelse uitstraling. Het restaurant oogt modern en heeft een industriële look. Door het gebruik van kleur, natuurlijke en warme materialen, voel je je hier echt thuis.

Ook de menukaart is een groot feest. Gedurende de avond kun je verschillende kleine gerechtjes proeven, zodat je verschillende smaakcombinaties kunt uitproberen. Zo vind je op het menu bijvoorbeeld een heerlijke ceviche van zwaardvis, carpaccio, tom kha kai of tempura garnalen. Hier kun je natuurlijk ook nog lekkere verse frietjes of gegrilde groente bij bestellen. Om je avond af te sluiten, kun je o.a. kiezen voor een kaasproeverij, een ananasbavarois of een lekker digestief.

Na een korte uitleg van de kaart (ze adviseren een driegangen menu plus dessert), bestellen we alvast een glas Verdejo en kletsen we even bij. Als we de gerechten moeten kiezen krijgen we last van keuzestress. Alles op de kaart is lekker, maar we gaan van start met een Poké bowl met zalmtartaar, sushirijst, edamame, zeewier en mango en een heerlijke tonijntartaar met limoen, sesam, wasabi en passievrucht. Die tonijntartaar is echt een aanrader!

Vervolgens nemen we een citroenrisotto met doperwten, mizuna, walnoten en Parmezaanse kaas en de overheerlijke Thaise rode curry met cashewnoten, oesterzwammen, asperges en koriander. Beide gerechten zijn heerlijk en overtreffen onze verwachtingen. De smaakcombinaties zijn fantastisch en we wanen ons even op vakantie. Ondertussen bestellen we ook nog een lekker glaasje rood; Pinot Noir natuurlijk!

Het laatste warme gerecht van de avond is de Chineese eend met pannenkoekjes, hoisin, komkommer en prei. Dit is echt mijn favoriet op de kaart en gelukkig staat deze er nog steeds op. De kaart wisselt namelijk wel regelmatig, maar ik zie een aantal klassiekers gelukkig vaak terugkomen.

De desserts delen we en we kiezen voor mango rode peper ijs met port-basilicumthee en kletskoppen en de raspberry meringue cheesecake. Wauw! Het ijs met mango en rode peper is heerlijk en de smaak van de rode peper wordt versterkt door de port-basilicumthee. This is magic! En laten we het maar niet hebben over die rasberry meringue cheesecake… Die is namelijk op ;-)

Eindoordeel

Lekker eten doe je bij Dekxels. Het is een ontzettend fijn restaurant, met hele goede service. De mensen zijn erg enthousiast en denken met je mee. Ondanks dat ze op deze avond een grote groep van 80 gasten hadden, was de service nog steeds uitstekend. Het eten is heerlijk, de smaakcombinaties subliem en ook voor een goed glas wijn kun je hier terecht. Voor €29,50 heb je een driegangen menu + dessert en met de prijs-kwaliteitverhouding zit het meer dan goed. Daarnaast staan er ook genoeg glutenvrije en vegetarische opties de kaart. Voor ieder wat wils. Dus…Wanneer mogen we weer?

Restaurant Dekxels - Denneweg 130, 2514 CL Den Haag - www.dekxels.nl

#DenHaag #Denneweg #Dekxels #Restaurant #Review

133 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived