• Vivian

YOU'RE MY CUP OF TEA - BETJEMAN & BARTON


’s Ochtends kijk ik altijd uit naar mijn eerste kop thee om even lekker mee wakker te worden. En er is ook niets fijner dan je ’s avonds op de bank te nestelen met een grote kop thee en een lekker stukje chocolade.

Als echte theeliefhebber was ik dan ook super blij, toen ik een aantal jaren geleden Betjeman & Barton ontdekte op de Aert van der Goesstraat in Den Haag. Na mijn eerste bezoek was ik verkocht. Ik proefde Les Invités, groene thee met jasmijn, rozen en lychees en vier jaar later is dit nog steeds mijn favoriet. Elke avond voelt mijn kop thee als een echt cadeautje.

Betjeman & Barton is opgericht in 1919 in Parijs. Arthur Betjeman en Percy Barton introduceren met hun eerste theewinkel in Parijs de Engelse manier van thee drinken in Frankrijk. Het Franse gevoel voor smaak wordt gecombineerd met de pure Engelse opvatting van theedrinken en dit zorgt voor de meest verrassende smaakcombinaties.

In Den Haag heeft Betjeman & Barton twee winkels; een op de Denneweg en een op de Aert van der Goesstraat. Beide winkels zijn erg gezellig ingericht. Je kunt er kiezen uit de lekkerste en meest bijzondere theesoorten, maar ook voor een leuk cadeautje kun je hier terecht. Ze hebben het leukste servies, theedoeken, servetten, keukenaccessoires, theeblikken, verschillende soorten koek & chocolade, speciale confituren en zoutsoorten en de leukste accessoires voor de kerst.

Mijn favoriete theesoorten voor elk moment van de dag:

Voor de ochtend:

  • Eden Rose: Zwarte thee met bergamot, rozen, lavendel en vanille.

  • C’est une Belle Histoire: Zwarte thee met verse vijgen, bergamot, limoen, lotus en pitanga.

Voor de middag:

  • Pouchkine: Groene sencha geparfumeerd met bergamot uit Calabrië, citrusfruit en citrusschil.

  • Comme une Étoile: Groene Chinese thee met oranjebloesem, viooltjes, kiwi, perzik en bergamot.

  • Lundi light: Groene Chinese thee gemengd met citroengras en gember.

Voor de avond:

  • De Denneweg Melange: Groene sencha uit China, geparfumeerd met passievrucht, perzik en bosaardbeien.

  • Les Invités: Groene Chinese thee met jasmijn, rozen en lychees.

Betjeman & Barton is zeven dagen per week geopend op de Denneweg en zes dagen op de Aert van der Goesstraat (zondag gesloten). Oh, en had ik al gezegd dat je bij Betjeman & Barton ook een thee masterclass kunt volgen? In 1.5 uur leer je meer over de geschiedenis en productiemethoden van thee en proef je de meest uiteenlopende soorten. Uiteraard wordt hier ook iets lekkers bij geserveerd. Je kunt je opgeven via de website: www.betjemanandbarton.nl

#Thee #Tea #BetjemanBarton #TheHague #DenHaag #Denneweg #AertvanderGoesstraat #Cadeau #Gift

90 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived