• Vivian

5 X DE LEUKSTE HOTSPOTS VAN LISSABON


Adembenemend mooi, ontzettend hip en fantastisch leuke mensen. Jongens, als ik morgen het vliegtuig zou mogen pakken, dan staat Lissabon met stip op 'número um' voor een leuke stedentrip. Ook al heb ik deze stad al eerder mogen beleven, ik weet zeker dat er nog genoeg te ontdekken valt.

Mocht je er even een weekend tussenuit willen na de kerstdagen? Of heb je nog geen plannen voor de voorjaarsvakantie? Ik geef je een aantal tips om kennis te maken met deze prachtige stad. En ik weet zeker dat je er zelf ook genoeg leuke plekjes gaat tegenkomen.

Pois Café

Als ik in Lissabon een leuke werkplek nodig zou hebben, dan is Pois Café mijn absolute favoriet. Een heerlijke plek voor creatieve mensen, maar ook om gezellig met vrienden een koffie te doen. Ze hebben er lekkere sandwiches, salades, maar ook de meest lekkere taartjes. Genieten dus! www.poiscafe.com

Bar PARK

Op de rooftop van een parkeergarage vind je Bar PARK. Een super hippe plek om aan het eind van de middag gezellig te borrelen. Neem een lekker glas Sangria en geniet van het uitzicht over de stad. 's Avonds kunnen de voetjes van de vloer, want de DJ zorgt voor de leukste muziek. Erg leuk als je met vrienden de stad in gaat. www.facebook.com/parklisboaofficial

Mercado da Ribeira - Time Out Market

Als echte foodie kun je een bezoek aan Mercado da Ribeira niet overslaan. Je vindt er verschillende leuke kraampjes waar je de lekkerste dingen kunnen kopen. Denk aan lekkere burgers, pizza en verschillende Portugese tapas. De perfecte plek om even samen te komen en te genieten van iets lekkers. Het is eigenlijk een grote food hall. Ook leuk: Je kunt er lekkere dingen kopen voor thuis! Ik ben fan! www.timeoutmarket.com

Confeitaria de Belém

In de wijk Belém (de westkant van de stad) maken ze bij Confeitaria de Belém sinds 1837 de Pastel de Nata. Dit wereldberoemde bladerdeeg taartje vullen de Portugezen met vanilleroom en bestrooien ze met kaneel en suiker. Voor in de winkel hebben ze een verkooppunt en loop je verder door naar achteren, dan vind je daar verschillende balzalen, waar je met een beetje geluk een tafeltje kunt krijgen. Het is er ontzettend toeristisch, maar toch vond ik het wel bijzonder om mee te maken. www.pasteisdebelem.pt

Este e Oeste

Als je het avontuur bij Confeitaria de Belém hebt overleefd en een leuk museum hebt bezocht, dan kun je hier lekker neerstrijken om even te genieten van een heerlijke lunch of diner. Bij Este e Oeste geniet je van de allerlekkerste focaccia's, antipasti, pasta's, pizza's en.... verrukkelijke sushi. Bij Este e Oeste combineren ze de Japanse en Italiaanse keuken en dat is echt genieten. Als je binnen zit kun je zien hoe de sushi wordt bereid in de open keuken en zie je hoe ze de lekkerste pizza's de steenoven uit toveren. Het interieur is modern, licht en vanuit het terras kijk je zo uit op het water. Na een aantal dagen te hebben genoten van vis, ging ik nu voor de pizza. En geloof me, die was top! www.esteoeste.pt

Eerder schreef ik al over Cascais, een prachtige stad ten westen van Lissabon. Echt een aanrader. De leukste adresjes vind je hier: 5 X Culinair genieten in Cascais

#Steden #Lissabon #Cascais #Hotspots #X

194 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived