• Vivian

BYE, BYE BLUE MONDAY - KURKUMA LATTE


Vandaag is het ‘Blue Monday’, officieel de meest deprimerende dag van het jaar. En ondanks dat ik dit best serieus neem, doe ik daar dus lekker niet aan mee. Blauw is tenslotte mijn lievelingskleur! Kijk, ik snap ook heus wel dat het even wennen is na die gezellige decembermaand. De lekkere hapjes, flessen wijn en het samen zijn met familie en vrienden hebben deze maand plaatsgemaakt voor goede voornemens, extra veel rondjes in de gym, een alcoholvrije maand en ga zo maar door. Maar kom op, de meest deprimerende dag van het jaar…?! Gewoon lekker positief denken, dan komen we die dag wel door. Het is tenslotte de eerste dag van de nieuwe week, een nieuwe dag om te werken aan je dromen en doelen! Met deze tips kom je de dag wel door.

 1. Sta vroeg op en begin met een rondje in de gym. Geloof me, er is niets leuker dan die glimlach die je krijgt als je om 07:00 ’s ochtends de sportschool binnenloopt. En 45 minuten zijn genoeg om je voor de rest van de dag het gevoel te geven dat je de hele wereld aan kan.

 2. Doe vandaag iets liefs voor die leuke vriend of collega. Schrijf een kaartje, bak een cake, koop een bloemetje, of geef gewoon een leuk complimentje.

 3. Neem vandaag een extra lekkere lunch mee naar kantoor en vraag die gezellige collega om na de lunch nog even lekker naar buiten te gaan. Buitenlucht en zonlicht doen wonderen. Echt waar.

 4. Pak die laptop er maar bij, bel je beste vriend of vriendin en boek een weekendje weg. Er is niets leuker dan een gezellige stedentrip waar je naar uit kan kijken. Gewoon een dagje weg in Nederland kan natuurlijk ook. Inspiratie nodig? Kijk dan even hier voor onze leukste tips.

 5. ’s Avonds is het tijd om even lekker te ontspannen. Zet je telefoon na 20:00 gewoon lekker uit en pak een leuk tijdschrift of een goed boek. Even geen prikkels van buitenaf, maar gewoon even tijd voor jezelf. En als je dan toch van plan bent om lekker op de bank te gaan hangen, maak dan eerst even deze heerlijke Kurkuma Latte (ook wel 'Golden Milk' genoemd). Hier word je gegarandeerd vrolijk van.

Kurkuma Latte

Ingrediënten voor 1 mok:

 • 200 ml verse amandelmelk (Alpro, ongezoet)

 • 3 dunne plakjes gember

 • 1 tl kurkuma

 • 1/2 tl honing

 • 1/2 tl kaneel

 • Snuf zwarte peper

 • Steranijs

Pak een kleine steelpan en verwarm de amandelmelk, gember, kurkuma, honing, kaneel en zwarte peper voor ongeveer 10 minuten. Let op, laat deze niet koken. Roer het mengsel gedurende het verwarmen af en toe door en voeg na 5 minuten de steranijs toe. Klop het mengsel de laatste twee minuten op met een garde. Zo krijg je dat mooie schuimlaagje. Haal na 10 minuten de gember en steranijs uit de pan.

Schenk het mengsel in een mooi kopje of in je favoriete mok en geniet van je Kurkuma Latte.

#KurkumaLatte #BlueMonday #Recipe #Recept #HappyHealthy

24 keer bekeken
STAY UP TO DATE
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived