• Marjolein

HOTSPOTS DEN HAAG 2019 Foodbloggerstour

Bijgewerkt: jun 9


Dit jaar organiseerden Anne-Marie van My Happy Kitchen en ik al weer de derde foodbloggerstour. Tijdens deze tour gaan we met ongeveer twintig foodbloggers uit het hele land langs de leukste en lekkerste hotspots voor foodies in Den Haag. Kijk vooral verder voor de leukste tips voor een culinair bezoek aan Den Haag.

Gallery 61

We verzamelden bij onze nieuwe favoriet in town: Gallery 61. Ik heb al eerder uitgebreid geschreven over deze nieuwe hotspot in de historische Passage van Den Haag. Hier staat zo'n ongelooflijk bevlogen team, van management tot op de vloer. Het enthousiasme vliegt er van af en je proeft het ook nog eens. Chefkok Bas Hoog, eerder bekend van Glaswerk, heeft op het oog voor de hand liggende gerechten, omgetoverd tot ware meesterwerken die worden geserveerd in een kunstzinnige omgeving. Je zintuigen worden dus volop geprikkeld. Ik ben fan!

Gallery 61

Passage 61

www.gallery-61.nl


Daddy Donut

(helaas is DD in 2020 gesloten)

Compleet overwhelmed door het heerlijke aanbod en de prachtige goodiebag gaat de tour echt van start met een prachtige wandeling door de Passage en de Hoogstraat. Op naar onze volgende locatie in de Papestraat: Daddy Donut.

De zoete luchten komen je al tegemoet want hier staan donuts, churros en freak shakes centraal. De jonge ondernemer Tim, ooit gestart met de allereerste donutfoodtruck, heeft zich in juni gevestigd in dit superleuke straatje. Dus heb je zin om je zelf eens helemaal te buiten te gaan, ga dan zeker eens naar deze Daddy.

Daddy Donut Papestraat 10

www.dd-x-cc.com


Hug the Tea!

De volgende stop was een paar meter verder en een oude bekende van ons. De dames van Hug the Tea weten de kunst van groene Matcha thee over te brengen. Sinds dit jaar zijn ze van hun kleine mooie pandje verhuisd naar een grotere zaak in de Papestraat en bieden ze nu ook de mogelijkheid aan om te lunchen of uitgebreid te genieten van je perfect gezette kopje Matcha tea. Een groot compliment voor deze twee ondernemende dames! Het is geweldig om dit soort ondernemers in Den Haag te zien en tussen het geweld van ketens de stad weer een eigen gezicht te geven.

Hug the Tea!

Papestraat

www.hugthetea.com


Mugs and Mermaids

Van gekleurde donuts en groene thee naar een zeer gekleurde lunch. Bij Mugs and Mermaids staat kleurrijk en natuurlijk eten voorop. Heb je dieetwensen? Geen probleem, ze maken met alle liefde een suikervrije, vegan of glutenvrije lunch of ontbijt voor je. Wat dacht je van een kleurrijke smoothie bowl, een roze pizza met kip en truffelsaus of heerlijke glutenvrije pancakes met blauwe saus? Echt een super instragrammable en ook nog eens heerlijke hotspot.

Mugs and Mermaids

Torenstraat 79

www.mugsandmermaids.nl

Teds All-day Brunch

Na een uitgebreide wandeling via het koninklijke Noordeinde gingen we naar de vijfde hotspot van onze Foodtour: Teds All-day Brunch. Eigenaresse Sanne is een rasonderneemster en heeft met, onderhand al de vierde vestiging, een prachtige zaak neergezet op de Frederikstaat. Het interieur is mega instagrammable, het eten is precies zoals het hoort en vaste gasten worden lid van een heuse club met bijpassende trui! Eentje die je heel graag wilt hebben!

Ze had voor deze groep foodbloggers de hele kaart op tafel gezet en we wisten even niet wat we zagen. Geweldige club sandwiches in alle soorten en maten, toast met avocado, zalm en een gepocheerd ei, een healthy cobb salad en een philly cheese steak sandwich to die for! En hoe vrolijk word je dan als je ook nog eens een Mimosa ziet staan. Maak me gek! Het is maar goed dat ik niet meer in de stad woon, want dan zat ik hier echt elk weekend, of eigenlijk elke dag wel, te genieten van al die heerlijkheden en de super sfeer!

Teds All-day Brunch

Frederikstraat 32

www.teds-place.nl


DS Patisserie

Ook de volgende stop is een oude bekende van de Foodbloggerstour Den Haag. Kelly van DS Patisserie heeft echter sinds de laatste keer wel wat veranderingen doorgemaakt. Ten eerste is de naam veranderd van Delicious Sweetness naar DS Patisserie en ten tweede is haar assortiment uitgebreid. Naast de heerlijke macarons, croissants en tartelettes, verkopen Robert-Jan en Kelly nu ook versgedraaid ijs. Niet zo maar ijs, maar gelato gemaakt van verse melk uit Schipluiden. Dat wordt in een speciale machine ter plekke gedraaid en vers gehouden. Zodra het ijs warmer dreigt te worden, gaat de machine het ijs weer draaien. Dit zorgt er voor dat het mega luchtig is en ook blijft. Ze verkopen het hele jaar door ijs: in de zomermaanden zes smaken en in de wintermaanden een paar smaken. Volg DS Patisserie op Instagram om te weten wat de smaken van die dag zijn.

DS Patisserie

Denneweg 136

www.dspatisserie.nl


Wijnbar Pierre par CP

Terug van weg geweest en in een ander jasje is Wijnbar Pierre op de Denneweg. Deze hotspot is recent overgenomen door Central Park in Voorburg en hierdoor kunnen ze naast het overweldigende aanbod wijnen nu ook heerlijke kleine gerechtjes serveren. En dat is zeker een wijntje of twee of drie waard. Zo aten wij er smeuige kaaskroketten en sappige buikspek. Maar je kan er ook een heerlijk kaasplankje, een steak tartare of tarbot eten. Ze serveren daarbij passend ongeveer 14 wijnen per glas maar daarnaast putten ze ook nog eens uit de circa 850 wijnen van Central Park. Je zit er in een luxe omgeving en dat kan er in combinatie met de heerlijke wijnen en het eten maar eens voor zorgen dat je er heel wat uren vertoeft.

Pierre par CP

Denneweg 11

www.pierre.nl


The Student Hotel

Onze laatste hotspot voert ons naar een hele andere buurt, namelijk de stationsbuurt. Daar staat een uberhip hotel dat vooral wordt bewoond door jonge studenten. The Student Hotel biedt plek aan (internationale) studenten die het eerste semester van hun studie hun plek in de stad kunnen vinden binnen een veilige community die het student hotel biedt. Echter biedt het ook hotelkamers voor niet-studenten. Zo boek je al een kamer voor een heerlijk weekendje weg voor 65 EURO voor twee personen.

Daarnaast biedt het hotel een super gaaf restaurant 'The Commons' met lekkere gerechten en bijzondere cocktails. Boek je een kamer, dan staat er ook een huurfiets voor je klaar en kan je gebruik maken van de inhouse-fitness. En wil je even niet op je hotelkamer zitten, dan zijn er meerdere ruimtes waar je kan ontspannen, lezen, anderen ontmoeten of een potje tafeltennis kan spelen.

The Student Hotel

Hoefkade 9

www.thestudenthotel.com

Wil jij ook (een deel) van onze tour lopen en overal genieten van de geweldige hotspots voor foodies die Den Haag te bieden heeft?

Ook geinteresseerd in de editie van 2018? Lees dan de acht culinaire hotspots van Den Haag 2018.

#Foodbloggerstour #Hotspots #DenHaag #TheHague #Culinair #Destinations

59 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived