• Vivian

REVIEW - DIVINO HAPERT


Ooooh jongens, dit is echt vreselijk. Ik heb een nieuwe lievelingsplek, maar die zit niet bepaald om de hoek zullen we maar zeggen. Onze lieve lezers in Brabant hebben geluk, maar anders moet je toch echt minimaal een weekendje weg plannen om dit pareltje te ontdekken. Maar wie zegt er nou nee tegen een weekendje bourgondisch genieten in het Brabantse land? Dat dacht ik al....

Een paar weken geleden had ik een feest in het zuiden van het land. We worden hartelijk ontvangen en ik ben gelijk onder de indruk van de gezellige sfeer. De meest heerlijke Prosecco staat al op ons te wachten en ook aan de lekkere hapjes is gedacht. Al snel valt mijn oog op de imposante wijnbibliotheek. Ik hoor dat hier de meest lekkere Italiaanse wijnen liggen te wachten op gasten die de Italiaanse manier van genieten goed begrijpen. Ik durf te wedden dat mijn Wijnclub hier graag een avondje zou willen vertoeven.

Nadat er een toast is uitgebracht, worden we allen verzocht om plaats te nemen aan een van de tafels. Het restaurant heeft verschillende hoeken, allemaal even gezellig en sfeervol ingericht. Daarnaast kun je ook heerlijk dineren onder het toeziend oog van 'Don' Vito Corleone in de speciale familiekamer.

Al snel worden de glazen opnieuw gevuld en volgen de lekkere hapjes. Zo beginnen we met een heerlijke borrelplank met Italiaanse hamsoorten en Sovrano Parmezaan brokken. Need I say more?

Vanuit de open keuken toveren ze al snel nog meer lekkere hapjes op tafel, waaronder toast met kwarteleitjes en een lekker stukje makreel. Aan tafel wordt het steeds gezelliger en er wordt veel gelachen. Al gaan de meeste gesprekken toch over de heerlijke wijn en het fantastische eten.

Tussen de gangen door wisselt de gastvrouw van plaats. Of ik even gezellig naar een andere tafel wil verhuizen. Nou, dan ben je bij mij aan het goede adres. Als ik iets leuk vind, dan is het om nieuwe mensen te leren kennen. En wanneer kun je dat nou beter doen, dan onder het genot van een heerlijk stukje zalm met asperges, artisjok, tomaat en botersaus?

Had ik al verteld dat ik ontzettend leuke tafelgenoten had? Ik heb weer veel geleerd over de Brabantse definitie van gezelligheid. Het geheim verklap ik niet. Daarvoor zul je toch echt naar Hapert moeten afrijzen. Dan kun je in de buurt gelijk een pitstop maken bij de bakker in Middelbeers voor echte Brabantse worstenbroodjes.

Maar we zijn er nog niet. Mijn avond kon niet meer stuk toen ik hoorde dat je het zoete dessert (die panna cotta zag er trouwens ook echt heavenly amazing uit) mocht omruilen voor een heerlijk kaasplateau. Glaasje port erbij en ik ben weer gelukkig hoor! Na een kopje heerlijke verse muntthee met fantastische luxe bonbons van De Smaak, keerden we weer huiswaarts.

Geloof me, alleen al voor die wijnbibliotheek zou ik accuut verhuizen. Helaas is Brabant niet bepaald om de hoek, maar met de nodige familie in het zuiden, kom ik hier vast snel weer terug. De service was goed, de sfeer was uitmuntend en het eten.... De foto's spreken voor zich. In die tussentijd ga ik hard op zoek naar andere leuke hotspots in het land! Ciao et Arriverderci a Divino Hapert. Divino is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 - 00:00. Reserveren is aan te raden. Divino, Kerkstraat 27, 5527 EE Hapert www.divino-hapert.nl

#Review #Restaurant #Divino #Hapert #Brabant

55 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived