• Marjolein

REVIEW - VINCENZO'S OSTERIA


Yeah! Er is weer een nieuwe heerlijke hotspot bij in Den Haag. In het hippe Zeeheldenkwartier hebben de Haagse Hotello's Yaron en Vincenzo hun tweede zaak geopend. Tegenover hun pizzeria in de Prins Hendrikstraat opende zij een paar maanden geleden een osteria. Hier draait het om pasta's en heerlijke Italiaanse gerechten met een moderne twist.

Afgelopen week was ik uitgenodigd om te proeven van de kaart en dat was een heus feestje. De inrichting van de zaak is authentiek en warm. Hier zie ik mij wel een avondje lang tafelen met vrienden. We worden ontvangen met een Aperol Spritz en alcoholvrije GinTonics van Seedlip. Uiteraard wordt dit vergezeld met heerlijke hapjes: van die grote bella di cerignola olijven, verschillende soorten vleeswaren en polenta friet met een Taleggio saus. Die is echt 'to die for' en het liefst dip ik mijn frietje wel drie keer in die saus.

Dan is het tijd om aan de slag te gaan. We gaan namelijk zelf verse pasta snijden. De kok van Vincenzo's zorgt voor prachtige mooie plakken met de pastamachine en dan mogen we zelf met ons rollertje gaan snijden. Super leuk om te doen! Daarna mogen we zelf oesters open gaan maken. Gelukkig iets dat ik wel vaker doe, dus dat gaat makkelijk. Er zijn echter wel twee dingen heel bijzonder aan de oesters die ze serveren bij Vincenzo's Osteria. Om hun foodprint zo laag mogelijk te houden en de meest verse producten te hebben, willen Vincenzo en Yaron hun ingrediënten zo dichtbij mogelijk halen. Daarom serveren zij oesters van Seafarm. Deze komen uit Normandië maar groeien verder in het Grevelingen meer. Het andere dat de oesters zo bijzonder maakt zijn de vinaigrettes die erbij geserveerd worden. Tijdens een zomervakantie van de chef bedacht en absoluut verrassend: komkommer-limoen of gember-perzik. Ik eet mijn oesters het liefst zo naturel mogelijk, maar ik ben nu compleet om!

Dan gaan we aan tafel en krijgen we de voorgerechten geserveerd:

- Carpaccio van schelvis, bloedsinaasappel en venkel

- Burrata met komkommer, waterkers, wortel en vincotto

- Carpaccio van rund met gele biet, macadamia's en creme van mierikswortel

Vooral van de laatste blijf ik eten. De kwaliteit van het vlees is zo ongelooflijk goed en die moderne twist met mierikswortel en macadamia's maakt het gerecht echt even anders. Deze gerechten worden geserveerd voor € 9,50.

Waar de Italianen normaal de pasta's als voorgerecht eten, worden ze hier in Nederland als hoofdgerecht geserveerd. Gelukkig biedt Vincenzo's ook kleine porties en kan je dus ook van de acht verschillende pasta's proeven. Daarnaast serveren ze een indrukwekkende pappardelle die aan tafel in een Parmezaanse kaas wordt bereid en wordt geserveerd met truffel. Overigens worden de pasta's geserveerd met een heerlijke venkel rucola salade en lopen de prijzen uiteen van €8 voor een kleine pasta tot € 18,50 voor een ravioli met schaaldieren en kreeftensaus.

Of er nog plek is voor een dessert...eigenlijk niet maar bij Vincenzo's serveren ze een ander soort Tiramisu dan gewend. Normaal vind ik het altijd maar een sompige bende maar deze wordt vers bereid. Hierdoor is het een perfecte combinatie tussen romig en knapperig en ben ik opeens fan van Tiramisu.

Ik ben echt fan van deze hotspot. De gerechten zijn zeer betaalbaar, de kwaliteit is super, de sfeer is heel fijn en door de moderne twist die ze aan de gerechten geven is het ook nog vernieuwend. Het is maar goed dat ik hier niet meer om de hoek woon, dan zou ik mij dagelijks in de Taleggio saus storten. Neem, als je naar Vincenzo's gaat ook even de tijd om het buurtje te ontdekken. Er zitten echt tal van leuke zaakjes, waaronder de pizzeria van Yaron en Vincenzo.

Vincenzo's Osteria

Tasmanstraat 129

Den Haag

www.vincenzososteria.nl

#Zeeheldenkwartier #Vincenzos #DenHaag #TheHague #Hotspot #Leukmetkinderen #Review

56 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived