top of page

FOODIES HAVE ARRIVED

Op Foodies Have Arrived nemen wij je mee naar de leukste culinaire hotspots in binnen- én buitenland, delen we travel diaries, laten we je kennismaken met heerlijke (streek)producten, zorgen we voor lekkere recepten waar je blij van wordt en nemen we je mee op ontdekkingsreis in een wereld vol lekkers!

FOODIES HAVE ARRIVED

Het verhaal achter Foodies Have Arrived begint in 2013 als Vivian zich aansluit bij het Marketing Communicatie team van Hotelschool The Hague. De klik tussen Marjolein en Vivian is er direct en het gaat op de werkvloer heel vaak over lekker eten en reizen. 

 

Als ieder haar eigen weg gaat, blijven de meiden contact gehouden. De band wordt echter hechter als zowel Vivian als Marjolein kort na elkaar hun vaders verliezen. Terwijl ze allebei door een hele moeilijke tijd gaan, zoeken zij naar een positieve afleiding. Onder het genot van een goed glas wijn brainstormen ze over hun passies. Marjolein blogt dan al sinds begin 2017 voor My Happy Kitchen en Vivian loopt al langer met het idee om die leuke adresjes en recepten online te delen. Nog geen dag later bellen Vivian en Marjolein met elkaar en besluiten: “We starten samen een Food & Travel blog! Een nieuwe bestemming in het leven én een eerbetoon aan onze papa’s die ook zo veel van eten en reizen hielden.”

Na veel foodie-avonturen besluit Vivian halverwege 2018 haar hart te volgen en een nieuwe weg in te slaan. Haar culinaire ontdekkingsreis en lekkere recepten kun je nog steeds terugvinden op de website.

Marjolein zet het foodie-avontuur voort en neemt je mee op een culinaire zoektocht naar de leukste plekken en lekkerste producten. Foodies Have Arrived wil je het gevoel  geven even op reis te zijn en je blij maken met leuke tips en recepten. Ga jij mee op foodie-avontuur?

MEET MARJOLEIN

NEED TO HAVE

Ik drink echt liters thee op een dag. Waar een ander een kop koffie nodig heeft om wakker te worden, heb ik thee nodig. Mijn favoriet is de thee van Betjeman & Barton, bij voorkeur de Belle Histore.

GUILTY PLEASURE

Als we reizen staan mooie hotels en fijne restaurants graag centraal. Maar ik heb 2 kindjes en die zetten we ook graag centraal. In het najaar gaan we dan graag naar Willingen in Duitsland. Zwemmen, bergen, rodelen, schaatsen en….een lekkere ordinaire Wiener schnitzel.  

FAVORIETE HOTSPOT IN NEDERLAND

Sorry ik ga direct voor 2 hotspots. In mijn eigen stad Den Haag is dat definitely Restaurant N. Hier wordt je echt meegenomen naar een andere plek. Ik hoop dat wij dat ook kunnen doen met onze blogs.

De andere is niet meer echt nieuw, maar ik kom heel graag bij Villa Augustus in Dordrecht. Ik ben in Dordrecht geboren. Mijn vader was lijstenmaker en heeft aardig wat dingen ingelijst voor Villa Augustus. Als ik daar ben, ben ik op een van zijn favoriete plekken in zijn stad en voel ik mij dicht bij hem. We bestellen dan graag meerdere voorgerechten zoals een kleine pizza uit de houtoven, zelfgemaakte garnalenkroketjes, een halve koude kreeft en een salade uit de tuin. En als we echt willen uitpakken, pakken we de boot er naar toe met de broers Elio & Sirio Barone van Imbarcazione Barone. Zij hebben twee prachtig gerestaureerde boten die je onder andere kan boeken voor een rondvaart door de historische binnenstad van Dordrecht.  

FAVORIETE HOTSPOT BUITENLAND

Mijn broer en zijn gezin woonden tot voor kort in London, daarom kom ik daar erg graag. Als we in London zijn, bezoek ik steevast Borough Market. Ik krijg daar zo veel inspiratie. Niet alleen qua koken en ingrediënten maar ook voor vormgeving of styling. En na een bezoek aan de markt lunchen bij Elliot’s. Een andere hotspot in London voor mij is La Fromagerie bij Marylebone High Street. De kaasfondue is ‘to die for’! 

WAAR KUN JE MIJ 'S NACHTS VOOR WAKKER MAKEN?

Elk moment van de dag zou ik een plateau Fruits de Mer op kunnen. Ik at dit al als klein meisje en vind het nog steeds heerlijk. Als we een huis huren in Frankrijk haal ik vaak een plateau bij de visboer. Enige jammere is dat dan de verse mayonaise mist, maar die maken we dan wel even zelf. 

MOOISTE HOTEL OOIT

Ik ben vooral gek op boutique hotels met een persoonlijke touch. The Laslett Hotel in London (zie ook de review) staat daarom dan ook het hoogst op mijn lijstje. Het is een kleinschalig hotel op een perfecte plek in London waar je je echt thuis voelt. 

WAAR HAAL JIJ JE INSPIRATIE UIT?

Uiteraard van koken en reizen! Voor deze blog haal ik veel inspiratie uit de vele gesprekken die Vivian en ik samen hebben. We lopen echt over van ideeën! One big positive vibe!!

GROOTSTE FOOD BLUNDER

Samen met een vriendin kook ik soms heel uitgebreid. Moeilijkere dingen als 'kalfszwezerik met asperge ijs en kaantjes van bloedworst'. Als nagerecht hadden we semifreddo met rabarber. Prachtig moet het er uit komen te zien met groene pistache en knalroze rabarber. De rabarber werd echter een grote bruine massa. We hebben het zo de vuilnisbak in gegooid. Gelukkig was de rest echt heerlijk! 

bottom of page