top of page
  • Marjolein

PARIJS VILLAGE PAUL BERT WITH A LOCAL


Bij een trip naar Parijs wordt er uitgebreid gepland en gestruind op internet. Het resultaat daarvan kan je lezen in ons artikel over dé websites die je gezien moet hebben voor inspiratie. Als ik reis, wil ik vooral nieuwe dingen ontdekken. Parijs ken ik echter al vrij goed en heb ik in vele tijden in het jaar gezien. Daarom gaan we op zoek naar een nieuwe ervaring. Deze keer met een local!

Marche d'Aligre

With Locals is een Nederlands bedrijf dat een platform biedt aan locals die hun unieke op maat gemaakte ervaring aanbieden aan mensen die hun stad bezoeken. Ik had al eerder een geweldige ervaring in Rome met Amandio, dus deze keer wilde ik dit ook zeker ervaren in Parijs. Het leuke is dat eten vaak centraal staat in het aanbod van With Locals. En ze hebben gelijk. Want een stad en de inwoners ervan kan je het beste ontdekken door wat er wordt gegeten. Wij deden de Paris Favourite Food Tour. Nadat je een tour hebt gekozen, kan je kiezen uit verschillende guides. Ze stellen zich allemaal persoonlijk voor in een filmpje. Wij gingen voor Michel.

De ontmoeting

We ontmoetten elkaar op de Marché d’Aligre in het 11e arrondissement. Deze overdekte markt uit 1779 laat je al direct watertanden. Helaas werd de markt terwijl wij er waren nog volop verbouwd. Hierdoor stond het overgrote deel in de steigers, maar de sfeer konden we zeker proeven en gelukkig waren al veel marktkraampjes open. Michel neemt ons mee naar de dame met Corsicaanse en Zuid-Europese specialiteiten en neemt wat worst van wild zwijn mee. Ze heeft ook de heerlijke Cecina de Léon, gerookt en gedroogd rundvlees. Echt een aanrader. Ook de buitenmarkt is het bezoeken waard. Michel laat ons heerlijk zoete vijgen proeven en we zien het grote plaatselijke karakter van de markt. Het is daarnaast ook een van de weinige markten van Parijs die 6 dagen in de week geopend is.

Marché d'Aligre
Marché d'Aligre
Marché d'Aligre

Marché d’Aligre

Ook het omringende plein is geweldig voor de foodfans! Zo zit er een prachtige Japanse messenwinkel, leuke zaakjes om koffie te drinken en… Aux Merveilleux. Dit gebakje bestaat uit twee meringues met daartussen slagroom en aan de buitenkant chocoladeschilfers. Bij deze zaak bieden ze verschillende smaken zoals kersen, witte chocolade of hazelnoten. Ik ben gek op meringue, dus deze ging er zo in. Mierzoet, maar ooooh zo lekker.

Om even wat contrast op te werpen gaan we langs bij een bakker voor natuurlijk brood. Boulangerie Moisan heeft meerdere vestigingen en bakt biologisch brood en gebak. Michel koopt voor ons een stokbrood en al snel worden de stukken afgescheurd. En naast het feit dat het biologisch is, is het vooral onwijs lekker. Wat een feest om met dit stokbroodje onder de arm, de Parijse straten af te struinen.

Au Merveilleux
Boulangerie Moisan

Village Paul Bert

We vervolgen onze weg richting La Rue Paul Bert. Dit kleine straatje en de omgeving ervan heeft zoveel leuks te bieden dat er zelfs een boek over is gepubliceerd: Village Paul Bert. Naast het uitgebreide aanbod van restaurants zijn er tal van zaakjes waar je uitgebreid inkopen kan doen. Absoluut het bezoeken waard dus deze omgeving.

De culinaire HOTSPOTS van Village Paul Bert 11e arrondisement:

Restaurant Le 6 Paul Bert

La Cocotte - Tafellinnen en servies

Jay & Joy - Vegan kaas en yoghurt

L'univers du Fromage - Kaaswinkel

Nubio - Detox drinks

Amami Café

Les Penates - interieur

Bar à Iode Charonne

La Belle Equipe

Septime

Clamato

Ici Meme - Wijn(bar)

Wil je je echt inlezen (in het Frans) over deze wijk in het 11e arrondissement? Kijk dan eens naar het boek Village Paul Bert.

Le 6 Paul Bert
L'Univers du Fromage
Bar à Iode

La grande finale

Wij sluiten af in een wijnbar Ici Même. We lopen daarvoor weer terug richting Marché d’Aligre. Deze wijnbar lijkt, zeker overdag, meer een wijnzaak waar je ook een wijntje kan drinken. Ze hebben er volgens Michel uitzonderlijke wijnen die niet overal te koop zijn. We geven aan Michel aan wat we lekker vinden. Wij hebben het geluk dat Michel vinoloog is en dus heel veel van wijnen af weten (goh wat een toeval). We drinken een heerlijk Syrah van Francois Villard, L’appel des Sereines. Er worden dozen Champagne geleverd door de Champagneboer Fabien zelf. Het is een gezellig tafereel en we kopen direct een fles. Het klein Champagnehuis Maurice Grumier biedt een voortreffelijke en zeer betaalbare Champagne. We betalen er iets meer dan € 20. Verder krijgen we een bordje charcuterie en eten we al onze vondsten van de dag verder op. Het is een perfecte afsluiter.

Ici Meme

100% persoonlijk

Het mooie van With Locals is dat het privé tours zijn, dus je hoeft niet met een horde mensen achter een gids aan. Daarnaast wordt de tour 100% op jouw persoonlijke wensen afgestemd. Houd je niet van kaas (ja ik ken mensen die dat hebben!) dan zal je geen kaaslucht opsnuiven. Ben je meer van de zoete taartjes dan neemt je gids je mee langs de beste zoete lekkernijen.

Wil je weten waar we hebben gelopen en onze andere adresjes in Parijs zien. Bekijk dan onze Google My Maps.


#Parijs #Paris #WithLocals #Hotspots #VillagePaulBert #11earrondissement

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page