• Marjolein

REVIEW: MESJOKKE CHOCOLADE


Okee, okee, chocola wordt ook hier vaak achter elkaar gegeten. Bij voorkeur bij een grote kop thee en veel verschillende soorten. Maar wist je dat chocola net zo veelzijdig kan zijn als een glas wijn? Met Mesjokke chocolade leg je de 'karamelpopcornstroopwafel' repen even opzij en ga je mee op een high end Mesjokke chocolade proeverij.

Het verhaal

De bean-to-bar chocolade van Mesjokke is er een met een verhaal. En misschien zelfs wel meerdere verhalen. Het gaat over een jongensdroom van 4 vrienden die verantwoorde en lekkere chocola willen maken. Het gaat ook over een ontdekkingstocht naar cacaobonen en mooie smaken. En als laatste gaat het over het persoonlijke verhaal van alle boeren achter de cacaobonen. Want van elke reep die je koopt is bekend van welke plantage de bonen komen en zelfs wat de favoriete muziek is van de personen verantwoordelijk voor het droogproces.

De smaak

Zo ver het verhaal... maar hoe zit het dan met de smaak? Zoals ik al zei, Mesjokke is geen reep die je achteloos achterover slaat terwijl je op de bank zit te zappen. Wel een die je met net zo veel aandacht eet. Net zo veel aandacht als dat iedereen heeft tijdens het productieproces.

Wij kregen 3 repen om te proeven:

  • Natural Blonde

  • Stardust

  • Mystery Dark

De Natural Blonde zou je eigenlijk een witte chocola kunnen noemen omdat deze bestaat uit cacaoboter. Maar Mesjokke zou niet mesjokke zijn als het geen normale cacaoboter zou zijn. Dit is een biologische gedeodoriseerde én natuurlijke boter uit de Dominicaanse Republiek. De smaak is niet te vergelijken met de mierzoete witte chocolade die velen kennen. De natural blonde neigt een beetje naar karamel, maar ook naar drop door een anijssmaak. Een absolute bijzondere, vernieuwende en heerlijke ervaring.

De Stardust geeft een smaakexplosie van een andere planeet. Er zitten duidelijke fruittonen in die je niet verwacht en heeft een subtiele zoute toon. Deze cacaoboon komt uit Madagaskar en zorgt er dat je elke keer als je een stukje neemt, weer andere smaken proeft. Oh en wist je dat Marguerite die verantwoordelijk is voor het droogproces vaak de lokale Saleg muziek draait tijden het werk. En dat de Zweedse eigenaar van de plantage ook van klassiek en rock 'n roll houdt? Ofwel de muziekkeuze op de plantage is zo veelzijdig als deze reep.

De Mystery Dark is de meeste pure chocolade van Mesjokke. Het leuke is dat deze zo mysterieus is omdat de smaak om de zoveel tijd veranderd. Dit is de derde editie en bevat 72% cacao. Deze keer komt de Mystery Dark uit Congo. Ondanks dat het een pure chocola is, smaakt deze niet droog. Er zijn veel tonen te ontdekken. Ik kijk al uit naar de Mystery Dark #4.

De prijzen van deze Mesjokke repen liggen rond € 5 voor 80 gram. Check de website van The Chocolate Explorers voor de verkooppunten.

#Gekregen #Cadeau #Chocolade #Chocola #Mesjokke

43 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived