top of page
  • Marjolein

5 CITYTRIPS TRENDS 2020


Zo aan het begin van het nieuwe jaar ben ik al weer volop aan het plannen waar mijn vakanties naar toe zullen gaan. De eerste citytrip is al geboekt en voor de zomervakantie is zelfs al een huis gehuurd. Het is niet voor niets dat in deze periode van het jaar de Vakantiebeurs wordt georganiseerd. Maar ik haal vooral mijn inspiratie online vandaan en vind het leuk om de trends voor het nieuwe jaar voor een citytrip met jullie te delen. Wat wordt jouw bestemming?

1. Duurzaam reizen

De CO2 uitstoot is nieuws van de dag en er moet echt iets veranderen. Vaak wordt het vliegtuig gepakt voor een weekendje weg want dan hebben we zo veel mogelijk tijd ter plaatse. Bij maatschappijen zoals Transavia en KLM of partijen als Greenseat kan je de CO2 uitstoot compenseren. De kosten van de compensatie worden dan bij je rekening toegevoegd. Maar..wil je echt duurzamer reizen dan is de trein een beter alternatief.

Er worden steeds meer international trajecten gerealiseerd. Zo kan je vanaf dit voorjaar rechtstreeks naar London in vier uur. Een treinreis naar Parijs was al langer de snelste manier en er zijn steeds meer bestemmingen die je met maximaal 1 overstap kunt bereiken. Helaas is milieuvriendelijk reizen naar Barcelona nog wel een mijl op zeven met 12,5 uur reistijd.

Naast deze alternatieve manier van reizen, zetten ook de accommodaties zich steeds meer in voor duurzaamheid. Er zijn genoeg eco vriendelijke hotels te vinden en in Schotland is vorig jaar het eerste Vegan hotel geopend en is er ook een website waar je veggie hotels kan vinden.

2. Alternatieve steden of second cities

De bekende hoofdsteden zoals Parijs en London worden steeds vaker overgeslagen en er wordt voor second cities gekozen. Dus in plaats van Lissabon ga je naar Porto. Of in plaats van London naar Edinburgh. Vaak zijn deze wat vriendelijker voor de portemonnee en is het er iets rustiger. Zo zijn bijvoorbeeld Bilbao, Turijn en Hamburg steeds meer in trek. Genoeg steden in Europa om nog te ontdekken! Zo ontdekte ik laatst Pavia. Een van de oudste universiteitssteden in Italie. Het wordt de rijsthoofstad van Italie genoemd. Daarnaast biedt de streek naast Milaan heerlijke worsten en kazen en de beroemde Zuppa Pavese vindt hier uiteraard zijn oorsprong.

3. Belevingen

Dat beleving in plaats van prestatie steeds belangrijker is, is een trend die al jaren aan de gang is. Echter tijdens reizen ga je dit ook steeds meer zien. De voor de hand liggende toeristentrekkers worden overgeslagen en men gaat op zoek naar een beleving. Dit hoeft niet mega groots te zijn maar wel iets dat een bijzondere herinnering geeft. Wat dacht je van dansen in de straten van Parijs tijdens het Fete de la Musique, eten bij een local thuis, een concert bezoeken of een bijzonder taartje eten in een park?

4. Technologie

Het boeken van je citytrip doe je vaak al via je mobiel maar hiermee heb je ook tijdens je reis en ter plaatse grote voordelen. Inchecken doe je via een app en ook al je tickets zitten makkelijk bij elkaar in je wallet. Daarnaast zet ik tijdens mijn voorbereidingen alle adressen waar ik graag naar toe wil in google maps favorieten en zijn er vele reisgidsen als app te gebruiken. Wil je je niet met de metro verplaatsen dan regel je zo via een app een elektrische step. Betalen doen we ook al met onze mobiel telefoon. We maken dus ook tijdens het reizen steeds meer gebruik van technologie. Des te belangrijker om deze ook af en toe weg te leggen en te genieten!

5. Culinair ontdekken

Je citytrip plannen rondom de beschikbaarheid van een restaurant of een kookcursus? Steeds meer bestemmingen worden culinair ontdekt en daar worden we bij Foodies Have Arrived heel blij van. Zo staat bij ons Fico Eataly in Bologna op ons lijstje, een soort food themapark. Daarnaast is het steeds meer mogelijk om een stad culinair te ontdekken. Uiteraard hebben wij hier op deze website daar tal van lijstjes voor zodat je zelf kan gaan ontdekken zoals de 10 leukste culinaire hotspots van Londen. Maar je kan dit ook ontdekken met wat hulp van een lokale gids. Wij gebruiken dan meestal With Locals. Hier kan je diverse locals ontmoeten die jou en je gezelschap meenemen op een culinaire ontdekkingstocht. Het is altijd op maat gemaakt en je ontmoet ook nog eens een leuke local.

#trends #trends2020 #citytrip #Travel

637 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page