top of page
  • Foto van schrijverMarjolein

A ROYAL CHRISTMAS IN DEN HAAG


Als je in de kerstsferen wilt komen, denk je wellicht direct aan de kerstmarkten in Duitsland. Maar gelukkig is er in eigen land genoeg te beleven tijdens de wintertijd. Heb je al wel eens gedacht aan Den Haag? Hier beleef je een echte Koninklijke kerst. Zowel in de binnenstad als in Scheveningen is er genoeg te beleven. En met de diverse Koninklijke paleizen op de achtergrond begeef je je echt in Koninklijke sferen.

Afgelopen week was ik uitgenodigd door Den Haag Marketing om dit zelf te komen beleven. Nou ken ik Den Haag echt heel goed maar deze twee dagen heb ik mijn eigen stad nog veel beter leren kennen en heb ik heel veel mooie verhalen gehoord. En...een goed verhaal hoeft niet perse waar te zijn.

Royal Christmas Fair

Uiteraard starten wij op de geweldige Royal Christmas Fair. Deze kerstmarkt is vanaf deze week tot en met 23 december iedere dag van 12 tot 21 uur geopend. Op het Koninklijke Lange Voorhout, met uitzicht op het voormalige Paleis, worden nu voor de zesde keer 110 kerstkraampjes neergezet. Het geheel wordt feestelijk omkleed met diverse haarvuren, duizenden lichtjes en een uitgebreide programmering. Uiteraard ontbreekt een bezoek van de kerstman daarin niet en loopt er een Dickens koor rond om in de sferen te komen. Hier kan je ook nog je kerstinkopen doen. Van mooie tassen en oorbellen, naar culinaire cadeaus zoals heerlijke worsten. Een absolute must-visit tijdens je bezoek aan Den Haag.

Royal Christmas Fair

Tot en met 23 december

Dagelijks gratis toegankelijk van 12 tot 21 uur

Lange Voorhout, Den Haag

www.royalchristmasfair.nl

The Hague Highlights

Tijdens je bezoek aan Den Haag is er heel veel moois te bewonderen. Wat dacht je van het Binnenhof, Koninklijk Paleis Noordeinde en het Mauritshuis? Maar tijdens de wintermaand is een wandeling door de stad nog mooier. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn namelijk de Ridderzaal op het Binnenhof en het Mauritshuis onderdeel van een fantastische lichtshow. Je maakt een ware tijdreis langs de mijlpalen van onze democratie en ontmoet de meesters van de Gouden Eeuw.

The Hague Highlights

Gratis toegankelijk tot en met 21 december

Op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18 - 22 uur

Binnenhof en Mauritshuis, Den Haag

www.thehaguehighlights.nl

Fietsen op een Koninklijke fiets

Ben je net zo fan als ik van het ontdekken van een stad per fiets? Boek dan je eigen Gouden Koets...uh Fiets! De heren van Cycle and the City nemen je op een echte gouwuh ros door de hoogtepunten van de stad. Naast het bekijken van de touristische hotspots zal je ook de minder bekende plekken van de stad bezoeken. En van fietsen krijg je honger...dus ga je langs meerdere horeca gelegenheden om te proeven van diverse heerlijkheden. Tijdens de 4,5 uur durende toch heb je alle mogelijkheid om jezelf 't Gouden Fietsenlied eigen te maken. Oh Oh Den Haag eat your heart out!!!

Cycle and the City

Diverse tours te boeken, ook in Scheveningen

www.cycleandthecity.nl

Cool Event Scheveningen

Jouw schaatskunsten laten zien terwijl je uitzicht hebt op het strand of het Kurhaus? Bezoek dan zeker het Cool Event in Scheveningen. Dit jaar opent naast Schaatsbaan van maar liefst 600 m2 op het Kurhaus ook een Funskate ijsbaan op het strand naast de pier. Ben je uitgeschaatst, bezoek dan zeker nog even de prachtige ijssculpturen in het thema "Frozen Magic".

Cool Event Scheveningen

Kurhausplein en Pier, Scheveningen

Check voor openingstijden de website

www.cooleventscheveningen.nl

Madurodam

De enige plek van Nederland waar de hele winter sneeuw in het land ligt. Waar de Friese Elfstedentocht elk jaar doorgaat. In 1952 gebouwd als leukste oorlogsmonument, neemt Madurodam van klein tot groot 365 dagen per jaar mee langs de trots van Nederland. Sinds een aantal jaren komen daar elk jaar ook steeds meer indoor attracties bij. Zo kan je de Waterwolf verslaandoor het gemaal van Cruquius op stoom te brengen. Of stap aan boord en vaar naar Nieuw Amsterdam. Van 10 december tot en met 5 januari beleef je in Madurodam de Winterweken. Met meer dan 65.000 schitterende lichtjes beleef je Nederland in het klein op een magische manier. Uiteraard ontbreken de winterse lekkernijen niet tijdens deze speciale avonden.

Voor de lezers van Madurodam hebben wij een leuk kerscadeautje! Ik mag jullie namelijk een korting van € 7 aanbieden op de vaste entreeprijs en betaal je dus nog maar € 12,50! De unieke kortingscode is: GottaLoveWinterweken19

De dagtickets kunnen geboekt worden via de site van Madurodam. Deze code is geldig tot en met 31 december en de tickets zijn geldig van 21 december tot 5 januari.

Madurodam Winterweken

De speciale avondopeningen zijn:

21, 22, 23 december

26 tot en met 30 december

2 tot en met 5 januari

George Maduroplein, Den Haag

www.madurodam.nl

Overnachten

Met zo'n uitgebreid programma hoort een overnachting in de Hofstad er uiteraard bij. Den Haag biedt vele mogelijkheden voor een slaapplek. Van het koninklijke Des Indes tot het superhippe Student Hotel.

The Student Hotel biedt plek aan (internationale) studenten die het eerste semester van hun studie hun plek in de stad kunnen vinden binnen een veilige community die het student hotel biedt. Echter biedt het ook hotelkamers voor niet-studenten. Zo boek je al een kamer voor een heerlijk weekendje weg voor € 65 voor twee personen. Zo wordt een overnachting na die Gluhwein op de Royal Christmas Fair wel erg aantrekkelijk!

The Student Hotel

Hoefkade 9

www.thestudenthotel.com

#Christmas #Kerstmarkt #Kerstmis #DenHaag #TheHague #Uitgenodigd #DenHaagMarketing

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page