• Vivian

HOTSPOT LEIDEN – LOT & DE WALVIS


Een dagje winkelen in Leiden sluit je natuurlijk af met een gezellig diner. In de haven van Leiden vind je Lot & de Walvis; een relaxte, sfeervolle plek, om even bij te kletsen met vrienden en waar het ook gezellig is als je iets te vieren hebt.

Met haar busje ‘de Walvis’ reisde Lot de wereld rond. De keuken verrast je met verschillende gerechten die Lot onderweg is tegengekomen. Bij deze hotspot aan het water kun je dan ook heerlijk genieten van een lekker ontbijtje, een goede lunch, of een gezellig diner.

Op de menukaart vind je bijvoorbeeld de klassieke eggs-benedict, american pancakes of romige kwark met granola als ontbijt. Voor de lunch kun je hier terecht voor lekkere sandwiches, bijvoorbeeld met spicy pulled chicken of baba ganoush. Onder het genot van een biertje of wijntje kun je hier ook genieten van verschillende borrelhapjes. En ook staan er heerlijke gerechten op de kaart (salades, burgers, vis, vlees en vegetarisch) om tijdens een diner van te genieten.

Terwijl we de leukste bootjes voorbij zien varen, bestellen we een goed glas wijn en de plank ‘That’s a Lot’. Een heerlijke borrelplank met charcuterie, manchego kaas, bruschetta en brood met dips. Vooral de saffraan aioli is favoriet.

Voor het hoofdgerecht verplaatsten we ons naar binnen. Het warme, sfeervolle en hippe interieur geeft je gelijk het gevoel alsof je een huiskamer binnenstapt en dit is precies het doel van Lot & de Walvis. We krijgen een gezellig tafeltje in het achterste deel van het restaurant en genieten hier van een beef burger en Lot’s of Pie. Dit leuke gerechtje kun je vergelijken met een quiche, maar dan met verschillende laagjes van: bladerdeeg, crème fraîche, zoete aardappel, courgette, geitenkaas, jalapeño pepertjes, cherrytomaatjes en een salade van rucola en verse citroen. Genieten!

Wij bestellen geen dessert, maar er staan zeker een aantal lekkere dingen op de kaart. Zo kun je bij dat ene glaasje wijn nog even genieten van een kaasplank, of bestel je hemelse modder taart, cheesecake of fruit met merinque en ijs.

Ook al is Lot & de Walvis al open sinds 2015, het huiskamer gevoel, hippe interieur, de vriendelijke bediening, het lekkere eten en de prachtige ligging in de haven van Leiden, zorgen ervoor dat je hier vaker terug wilt komen.

Lot & de Walvis is dagelijks geopend vanaf 09:00. Lot & de Walvis - Haven 1, 2312 MG Leiden – www.lotendewalvis.nl

#Hotspot #Leiden #Ontbijt #Lunch #Diner

34 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived