• Vivian

READY FOR NEW ADVENTURES


Vandaag deel ik met jullie mijn highlights van het afgelopen jaar. Gewoon omdat ik dit leuk vind, maar ook omdat het tijd is voor een nieuw begin. Het zit namelijk zo… Dit is mijn laatste artikel voor Foodies Have Arrived.

Finally, het hoge woord is er uit. Ik vlieg uit en ga Foodies Have Arrived verlaten. Niet omdat ik geen échte foodie ben, of omdat ik het bloggen niet leuk vind, integendeel. Ik kan het zelfs iedereen aanraden. Maar ik geloof er sterk in dat het heel belangrijk is om je hart te volgen. Marjolein en ik begonnen Foodies Have Arrived een jaar geleden als eerbetoon aan onze overleden vaders. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik deze beslissing natuurlijk niet over één nacht ijs (ha, doe mij maar amaretto en malaga) heb gemaakt. Ik heb er slapeloze nachten van gehad, maar ik heb toch sterk het gevoel dat dit de juiste keuze is. Na veel foodie-avonturen is het nu tijd om een nieuwe richting in te slaan en volmondig ja te zeggen tegen het volgen van mijn dromen. Wat er op mijn pad komt, weet ik nog niet. Wel weet ik zeker dat ik klaar ben voor nieuwe avonturen.

Voor de laatste keer neem ik jullie mee op culinaire ontdekkingsreis naar de leukste plekken. Daarnaast deel ik nog een keer ik mijn favoriete recepten.

Ready for take-off: Valencia

Vorig jaar pakte ik samen met vriendinnetje J. het vliegtuig naar het bruisende Valencia en gingen we op zoek naar de leukste culinaire hotspots. We bezochten de beroemde Mercados, proefden we de lekkerste paella, pintxos en wijn en genoten we samen van een goed boek en lekkere cocktail bij La Màs Bonita en Marina Beach Club. Hier vind je mijn travel diary en de leukste culinaire hotspots van deze toffe stad.

Mijn favoriete home-made granola

Versgebakken granola, daar kom ik 's ochtends graag mijn bed voor uit. Het is niet alleen veel lekkerder en gezonder dan de verschillende soorten muesli en cruesli uit de supermarkt, maar je kunt er ook nog eens je eigen draai aan geven. Meestal maak ik in een keer een grote pot, genoeg voor een hele week. Op veler verzoek kun je het recept hier vinden.

Marjolein’s easy tomato & basis lasagne

Marjolein en ik schuiven zo af en toe bij elkaar aan tafel. Meestal gaat het al fout bij de borrel, want Marjolein die weet wel hoe ze lekkere borrelhapjes in elkaar moet knutselen. Toen ze een paar maanden geleden na de nodige hapjes en drankjes deze heerlijke lasagne op tafel toverde, was ik verkocht. Het is dat haar man laat thuis was en dat we nog een stukje moesten bewaren, maar anders hadden we deze topper met schaal en al opgegeten.

De leukste hotspots van Lissabon

Adembenemend mooi, ontzettend hip en fantastisch leuke mensen. Jongens, als ik morgen het vliegtuig zou mogen pakken, dan staat Lissabon met stip op 'número um' voor een leuke stedentrip. Mocht je er even een weekend tussenuit willen, dan geef ik je hier een aantal tips om kennis te maken met deze prachtige stad.

Voor de mama’s – Bananenbrood met kokos, chocolade en cranberries

Van dit bananenbrood met kokos, cranberries en chocolade word ik intens gelukkig. Als ik een drukke week in het vooruitzicht heb, dan maak ik vaak in het weekend een bananenbrood en vries ik een aantal plakjes in. Zo heb ik altijd een lekker tussendoortje bij me. Inmiddels is dit bananenbrood een klassieker en mag ik hem ook vaak maken voor familie en vrienden. Al staan er een aantal inmiddels ook al zelf in de keuken. Mommy-proof, kids-proof en de mannen… Die geven alleen maar aan dat het bananenbrood op is. Is dat een hint?

Zie ginds komt de stoomboot

Bij ons thuis hebben we de traditie dat we op de ochtend van de intocht van Sinterklaas lekker in de keuken staan om heerlijke kruidnootjes te bakken en de eerste pan erwtensoep van het jaar te maken. Kruidnootjes zijn er tegenwoordig in vele verschillende smaken. Bolletje kwam afgelopen jaar voor het eerst met witte chocolade kruidnoten en ook Van Delft tovert dit jaar ongetwijfeld weer veel nieuwe smaken uit de Pepernotenfabriek. Maar de allerlekkerste kruidnoten… Die maak je natuurlijk zelf. Je moet nog even geduld hebben tot 5 december, al vraag ik me af of jullie zo lang kunnen wachten. Het recept kun je hier vinden.

En als laatste… Mijn favorieten in het Haagse

In Den Haag moet je de leuke plekjes altijd even weten te vinden. Vaak zitten ze niet midden in het centrum, maar moet je juist even die zijstraatjes in. Mijn favorieten? De Denneweg en de Frederik Hendriklaan. De Denneweg ligt aan de rand van het centrum, vlakbij het Centraal Station. Hier kun je niet alleen terecht voor een gezond sapje, een leuk verjaardagscadeau, of een lekkere borrel. Ook voor een lekker ontbijt, goede lunch of een gezellig diner met vrienden is deze leuke straat echt een aanrader. Al mijn favoriete hotspots, inclusief mijn nummer één Restaurant Dekxels, vind je hier.

En breng je een bezoekje aan de Frederik Hendriklaan? Haal dan de lekkerste thee bij Betjeman & Barton en bezoek Philippe Galerne voor een heerlijke croissaint aux amandes. De dag sluit je natuurlijk af bij het - in mijn ogen - allerfijnste Italiaanse restaurant van Nederland: Pastanini.

En nu is het tijd voor een nieuw begin. Dank lieve mama! Je bent een geweldig proefkonijn, om nog maar te zwijgen over alle styling props waar je telkens weer mee kwam. Geweldig! Dank lieve familie, vrienden en collega’s voor jullie engelengeduld als er weer eens een insta-waardige foto gemaakt moest worden. Al hebben jullie volgens mij nooit problemen gehad met het opeten van al mijn lekkere creaties. Dank fabulous foodies. Het was een feest om jullie te mogen interviewen. Dank lieve lezers. Ik heb genoten van alle leuke reacties en foto’s van jullie creatieve baksels. Tot slot een big shout-out naar Marjolein, mijn favoriete 'foodie in crime'. Lieve Marjolein, dank voor het geweldige foodie-avontuur. Ik hoop dat je onze lezers nog heel lang mee mag nemen op culinaire ontdekkingsreis naar alle leuke hotspots in binnen- en buitenland.

Ik hoop dat deze blog jullie allemaal mag inspireren om je dromen te volgen. Luister naar je hart, volg je gevoel en laat je door niets en niemand uit het veld slaan. Zoals Dave Grohl zou zeggen: No one is you and that is your super power! En mijn allerlaatste en meest belangrijke tip: zorg altijd voor een fles bubbels in je koelkast en vier het leven. Santé. Cheers to new beginnings!

#Food #Travel #FabulousFoodies

45 keer bekeken
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

FOODIES HAVE ARRIVED

foodieshavearrived@gmail.com 

Privacyverklaring

Copyright 2018 - Foodies Have Arrived