top of page
  • Foto van schrijverMarjolein

REVIEW - RESTAURANT GALLERY 61

Toen ik hoorde dat chefkok Bas Hoog weg ging bij Restaurant Glaswerk was ik even teleurgesteld. Maar het goede nieuws is dat hij gewoon in de buurt blijft en sinds kort weer de sterren van de hemel kookt bij een nieuw restaurant op een historische plek in de binnenstad van Den Haag: Gallery 61.


Het restaurant, gelegen in De Passage, opent deze maand pas officieel hun deuren maar ik mocht samen met Anne Marie van My Happy Kitchen alvast komen lunchen en voorproeven van alle heerlijkheden. Ik kan je zeggen: het was echt genieten!

Gallery 61 durft buiten de lijntjes te kleuren en niets is wat het lijkt. Met een grote kunstzinnige knipoog wordt je zowel qua interieur verrast als qua smaken op je bord. Want een hotdog is hier niet zo maar een hotdog maar een verrassing van smaken. Daarnaast maken de chefs volop gebruik van lokale ingredienten. Zo komt de vis uit de have van Scheveningen en de kaas bij onze favoriete kaasboer Ed Boele vandaan.

Ook het interieur is zeer kunstzinnig. De klassieke details van het Rijksmonument zijn behouden maar de kleuren van toen zijn gemengd met die van nu. Qua kunst is er genoeg te ontdekken want het bekende Meisje met de Parel blijkt geen meisje te zijn en je kan hier zelfs plaats nemen in een schildersdoek. Echt heel leuk!


En dan het eten...Chefkok Bas Hoog maakt ook hier weer zijn reputatie waar. Omdat Anne-Marie en ik niet konden kiezen, heeft de keuken voor ons een plankje samengesteld met vier verschillende gerechten. Van links naar rechts zie je hier:

  • Prawns and Pomelo

  • Sweat Heaven Hot Dog

  • Eggs Benedict

  • Fresh Rolls


Ik kan werkelijk geen keuze maken welke ik het lekkerst vond, omdat alle gerechtjes enorm diep en gevarieerd van smaak waren. Ons plankje trok zo veel bekijks en zo veel positieve reacties, dat deze waarschijnlijk als Chef's Special op de kaart blijft staan. Dat is goed nieuws voor jullie maar ook voor mij. Want ik ga hier zeker vaker terugkomen!


Gallery 61

Passage 61, Den Haag

www.gallery-61.nl
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page