top of page
  • Vivian

REVIEW - PASTANINI : PIZZA & ITALIAN KITCHEN


Omdat veel mensen weten dat ik een echte foodie ben, krijg ik vaak de vraag: "Viv, waar moet ik eten vanavond?" Ik kan je vertellen, die lijst met hotspots in mijn telefoon groeit hard. Soms krijg ik een tip, maar vaak ga ik lekker zelf op foodie avontuur. En sommige adresjes, die vind ik eigenlijk te leuk om te delen. Waarom? Sommige restaurants hebben gewoon iets magisch. In mijn geval zijn dat vaak restaurants waar authentieke, pure, en verse ingrediënten de hoofdrol spelen. Combineer heerlijke gerechten met een enorme passie voor het vak en ik ben verkocht.

Een van die magische restaurants in Den Haag is voor mij persoonlijk Pastanini. Hier waan je je echt even in Italië. Bij binnenkomst sta je gelijk oog in oog met een geweldige pizza oven. Dat is nog eens even lekker binnenkomen. Vervolgens word je warm welkom geheten door zowel de pizzabakkers als de hosts van de avond. Je krijgt een tafel en al snel staan ze vol passie en enthousiasme een lekker glas wijn voor je in te schenken. Hier en daar wordt er even een gesprek aangeknoopt, waardoor je je gelijk op je gemak voelt.

En dan de kaart. Ha, wil je het echt weten? Fantastisch, de echte Italiaanse toppers, maar ook onmogelijk! Hoe kun je nou een keuze maken, als alles zo lekker wordt omschreven. Gelukkig kom ik hier wat vaker, dus durf ik ook regelmatig iets nieuws uit te proberen.

Mijn favorieten voor de lunch:

  • Parmigiana di Melanzane: Aubergine, tomatensaus, mozzarella & parmezaanse kaas.

  • Spaghetti di Zucchini: Salade van courgette met verse truffel (ik ben verkocht), parmezaanse kaas en citroen.

Mijn ultieme favorieten voor de avond:

  • Pizza staat natuurlijk op nummer 1. Ik denk dat ik nergens in Nederland lekkerdere pizza's eet als bij Pastanini. Hint: als jij een betere plek kunt vinden, mag je me altijd uitnodigen voor de ultieme pizza test. Ik denk dat ik lang kan wachten... Het allerleukste is dat je hier dus ook een pizza kan afhalen. Perfect voor een avondje op de bank met vrienden of je date!

  • De Caprese is echt mijn absolute favoriet. Dat komt vast door die heerlijke huisgemaakte pesto. Maar ook de Spinaci en de Parma di Ruliano zijn subliem lekker!

  • Pizza kan natuurlijk altijd, maar de home-made Ravioli del Giorno is ook echt heerlijk. Deze wisselt vaak per seizoen. Op dit moment hebben ze een heerlijke ravioli met ricotta en een salie-citroen saus. Need I say more?

  • Dolce, dolce, dolce: Tiramisù, Torta al Limone, Panna Cotta... Genieten!

Qua interieur waan je je even in Italië. Ook hier vormt eenvoud de kracht van deze magische plek. Het is er erg sfeervol en doordat je wat dichter op elkaar zit, heb je het gevoel dat je met een grote groep bent. Normaal ben ik hier niet echt fan van, maar hier klopt het. Zo kun je gelijk even gezellig een praatje aanknopen met die leuke buurman/vrouw, over zijn/haar zeer interessante, doch uiterst smaakvolle, menu keuze!

Avondje uit met vrienden, check! Date night met je lover, check! Avondje uit met partner, baby of de kids, het kan allemaal! Als je je ergens welkom zult voelen is het bij Pastanini op de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Wel even reserveren. La Dolce Vita, gewoon in Den Haag!

Pastanini - Frederik Hendriklaan 79, 2582 BV Den Haag, +31 70 355 59 90 - www.pastanini.com

#Review #Restaurant #Pastanini #DenHaag #Pasta #Pizza #Dolce

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page